Uzaktan eğitimde eş zamanlı e-danışmanlık hizmeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Üniversitesi (AÜ), uzaktan eğitim sistemiyle iktisat ve işletme fakültelerinin 4. sınıflarında öğrenim gören öğrencilere 20 dersten oluşan ?eş zamanlı e-danışmanlık? uygulaması başlatıyor.

AÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, uzaktan eğitim sistemiyle öğrenim gören iktisat ve işletme fakültelerinin son sınıf öğrencilerinin ders çalışmasının kolaylaştırılması ve eş zamanlı destek sağlanması amacıyla e-danışmanlık hizmetine başlanıyor.

Bu hizmet aracılığıyla ?www.e-ogrenme.anadolu.edu.tr? adresli internet sitesinde derslere ait eş zamanlı e-danışmanlık odalarına katılan öğrenciler, kitap, televizyon ve e-öğrenme portalında yer alan derslerden anlayamadıkları konuları dersin danışmanına ileterek, danışmanlarıyla eş zamanlı görüşebilecek.

Eş zamanlı e-danışmanlık sisteminin uygulamasında sanal sınıflardan yararlanılıyor. Öğrenciler, derslerinin eş zamanlı e-danışmanlık odalarında sorularına hemen yanıt alabiliyor, diğer öğrencilerin sorularına verilen cevapları görebiliyor, duyuru panosundan danışmanların duyurularını okuyabiliyor. Danışmanlar da sorulara yazılı, çizimle veya sesli yanıt verebilme imkanına sahip bulunuyor.

Eş zamanlı e-danışmanlık hizmeti iktisat ve işletme fakültelerinin 4. sınıfındaki uluslararası işletmecilik, maliye politikası, Türkiye ekonomisi, vergi hukuku, uluslararası mali ilişkiler, yerel yönetimler, siyaset bilimi, örgütsel davranış, işçi sağlığı ve iş güvenliği, insan kaynakları yönetimi, muhasebe denetimi ve mali analiz, sermaye piyasaları ve finansal kurumlar, stratejik yönetim, girişimcilik, iktisat tarihi, iktisadi kalkınma ve büyüme, finansal ekonomi, uluslararası çalışma normları, endüstri ilişkileri ve Türk dili derslerinde veriliyor.

Böylece AÜ, uzaktan eğitim sisteminde internete dayalı verilen e-alıştırma, e-kitap, e-televizyon, e-sınav, e-sesli kitap ve e-danışmanlık hizmetlerine şimdi de sanal odalarla eş zamanlı e-danışmanlık hizmetini eklemiş oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber