Isıtıcı savaşları ısınıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 20:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

UFO Işıklı Isıtma Sistemleri A.Ş, ?Vecta markalı ürünlere yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığına yönelik hiçbir denetleyici kurum ve kuruluş tarafından onay verilmediğini, Baytek'in kamuoyuna sunduğu TSE belgesinin, özel deney başvurusunun bir sonucu? olduğunu öne sürdü.

UFO'dan yapılan açıklamada, Türk Standartları Enstitüsüne (TSE), adı geçen firmanın ürününün yüzde 80 tasarruflu olduğuna ilişkin kıyaslamalı herhangi bir test yapılıp yapılmadığının iletilen dilekçe ile talep edildiği aktarıldı.

Talebe TSE tarafından resmi yanıt verildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

?UFO Işıkla Isıtma Sistemleri olarak, gündeme getirdiğimiz 'Vecta markalı ısıtıcıların kamuoyunu yanılttığına' dair iddiamız üzerine, Baytek Isı Teknolojileri tarafından basın ile paylaşılan TSE belgesi, hiçbir şekilde Vecta'nın yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığının ispatı değildir. Söz konusu Vecta markalı ürünlere yüzde 80 enerji tasarrufu sağladığına yönelik hiçbir denetleyici kurum ve kuruluş tarafından onay verilmemiştir. TSE'nin belirttiği üzere, Baytek'in kamuoyuna sunduğu TSE belgesi, özel deney başvurusunun bir sonucudur. Belirli bir ücret karşılığında yapılan başvuru, TSE'nin laboratuvarlarında gerçekleştirilen bir ölçümün sonucunu ifade etmektedir.

UFO Işıkla Isıtma Sistemleri A.Ş olarak, bu husustaki gayemiz, Vecta markalı ısıtıcılara savaş açmak değil, söylenen yalana karşı tüketicinin menfaatlerini korumak olduğunun bir kez daha altını çizmek isteriz.?

Abdullah Yeşil, geçtiğimiz günlerde, Vecta markalı sobaların, moleküler ısı transferi sistemiyle yüzde 80 enerji tasarrufu sağlaması halinde, UFO'nun tüm malvarlığını Mehmetçik Vakfı'na bağışlamaya hazır olduklarını açıklamıştı.

BAYTEK'İN AÇIKLAMASI

Öte yandan, Baytek Isı Teknolojileri A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) İsmet Başgül de yaptığı açıklamada, alternatif enerji, yenilenebilir enerji, elektrik, aydınlatma ve ısıtma gibi enerji sektörlerinde farklı teknolojilerin ve ürünlerin geliştirilmesine yönelik çalışan bir firma olduklarını belirtti.

Başgül, yazılı açıklamasında, ileri teknikler kullanarak insanların yaşam kalitesini yükseltebilmek için ?piyasada benzeri olmayan ve Türkiye'de üretilmeyen sistemleri geliştiren? Baytek'in, Vecta markasıyla enerji verimliliği ve tasarrufu konusunda Türkiye'den çıkan, bu konuda ?dünyaya önderlik edecek? bir teknoloji şirketi olduğunu kaydetti.

Söz konusu teknolojinin TSE laboratuvarlarında test edildiğini dile getiren Başgül, şöyle devam etti:

?Bu test sonuçları da tarafımızdan sizlere iletilmiştir. Vecta adı ile markalaşma süreci ve pazarlama aktiviteleri, test sonuçları sonrasında başlatılmıştır. Ayrıca hukuken TSE'ye sadece tüzel ve gerçek kişiler başvuruda bulunabilmektedir. Markaların TSE'ye başvuruda bulunma hakları yoktur. Vecta, Baytek Isı Teknolojileri A.Ş. tüzel kişiliğine ait bir markanın adıdır. Dolayısıyla şirketimiz TSE'ye Baytek Isı Teknolojileri A.Ş. ismiyle başvuruda bulunarak gerekli prosedürü yerine getirmiştir. Marka adıyla, Vecta diye sorularak TSE'nin bir polemiğe çekilmesi ve kurumun açıklamasını 'ancak' diyerek toparlamak zorunda bırakılması bizleri rahatsız etmektedir.

Buluşundan üretimine kadar yüzde 100 Türk yapımı olan Vecta, hiç kimse ile polemiğe girme niyetinde değildir. Amacı enerji tasarrufu olan her kişi ve kuruluşa bizimle iletişime geçmeleri halinde her türde destek ve yardımı yapmayı bir dünya vatandaşı olarak en önemli görevlerimiz arasında kabul ediyoruz. Şirketimize, ürün ve markamıza yönelik karalama kampanyasına ilişkin olarak yasal süreci de başlatmış bulunuyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber