Erdoğan adayları açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trabzon - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu'nun aday gösterildiğini açıkladı.

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti olarak 22 Temmuz 2007'de yaşadıkları gururu, 29 Mart 2009 akşamı milletle beraber tekrar yaşayacaklarını söyleyen Erdoğan, belediye başkan adaylarını Ardahan'da Faruk Köksoy, Hatay'da Lütfü Savaş, Artvin'de Orhan Yazıcı, Giresun'da Hurşit Yüksel, Gümüşhane'de Ercan Çimen, Sinop'da Hamza İnce ve Ordu'da Ayşe Bahar Çebi olarak açıkladı. Erdoğan, Trabzon'un Akçabat ilçesinde Şefik Türkmen, Beşikdüzü'nde Cengiz Demir, Çaykara'da Hanifi Tok, Düzköy'de Salih Bakkal, Yomra'da Halil İbrahim Pehlivan'ın belediye başkanı adayları olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Biz milletimizden aldığımızı, milletimize döndürmenin gayreti içindeyiz. Çetelere, mafyalara bu noktada malum şebekelere para aktarmayan bir iktidardır, bu iktidar. Bizim gücümüz buradan geliyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, bazı kesimlerin kimlik siyaseti yaptığını ve Kürt kökenli vatandaşların istismar edildiğini belirterek, "Benim Kürt kökenli vatandaşlarımı istismara kimsenin hakkı yok. Onlar bizim kardeşimizdir, canımız, ciğerimizdir. Çünkü hangi kökenden gelirse gelsin biz ayrım yapamayız. Bizde etnik milliyetçilik yok" dedi.

Başbakan Erdoğan, TRT 6'nın 24 saat Kürtçe yayın yaptığına dikkati çekerek, "Bizler devletin milletine ulaşmasının yolunu açtık, milletin devletine ulaşmasına yolunu açtık. Bunu bugüne kadar hiçbir iktidar yapmadı, ama biz yaptık. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Bu adımla ilgili görüşmelerimizi yaptık ve Türkiye'deki bazı üniversitelerde bu da gerçekleşecek. Kürt dili ve edebiyatı üzerine bazı bölümler açılacak" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu tren hızla yoluna devam ediyor. Bu trenden inenler bir daha kolay kolay binme fırsatı bulamazlar. Çünkü bizi yakalayamazlar, tren hızlı gidiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber