Sigara böreğinin adı ?kalem böreği' olsun

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Ocak 2009 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdem ÖZCAN/BANDIRMA (Balıkesir),

BALIKESİR'in Bandırma İlçesi'nde, Yeşilay Cemiyeti Şube Başkanı Mehmet Zeki Kahraman'ın sigara böreğinin isminin değiştirilmesi önerisine lokantacılardan da destek geldi. Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer, sigara böreğine ?uzun börek', ?sarma börek' ya da ?kalem börek' adı verilmesini söyledi.

Kahraman, bir süre önce yapılan Yeşilay Cemiyeti Genel Kurulu'nda, börek isminin çocuk ve gençlere kötü örnek olduğunu belirterek, ?Evlerinde sigara içilmeyen ve hiç sigara tanımayan çocuklar, ilk olarak sigarayı bu börek ismiyle, masum olduğunu düşünerek tanımaktadır? demişti. Kahraman, sigara böreğinin adının değiştirilmesini istemişti.

Dişhekimi olan Mehmet Zeki Kahraman'ın bu önerisine Bandırma Lokantacılar Odası Başkanı Hamit Levent Gürer de destek verdi. Oda Başkanı Gürer, ?Yeşilay Cemiyeti Başkanı doğru söylüyor. Böreğin adı sigara olmamalı. Zararları anlatılan sigaranın gıda kültürümüzde yer olması son derece yanlış? dedi. Gürer, sigara böreğinin adının ?Uzun börek', ?Sarma börek' ya da ?Kalem böreği' olabileceğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber