Başbakan'dan burs anısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2009 23:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, Rize'de İlk Kez Belediye Başkanlığı Döneminde Yaşadığı Bir Olayı Anlattı.

ERDOĞAN'IN İLGİNÇ ANISI

- Şu ana muhalefet partisi CHP ne yaptı? Belediyeler üniversitelilere burs veriyordu. Bunlar gittiler Anayasa Mahkemesi'ne ve burslar yasaklandı. Geçenlerde TV'de partiye mensup yöneticilerden birine soruyorlar: Madem seviyorsunuz gençliği bursları neden yasaklattınız? Verilen cevap ne biliyor musunuz? Biz bursları az bulduk da ondan.

- Bu kardeşiniz İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı oldu ve belediyeler ilk kez öğrencilere burs verdi. İstanbul'a yeni gelen vali odama geldi ve şöyle edep dışı bir ifade kullandı: Siz bu bursları militanlarınıza dağıtıyorsunuz. Dedim ki sizi kınıyorum. Bana böyle diyemezsiniz. Sizinle şöyle balkona çıkalım ve burs için sıradaki gençlere bi bakalım. Tabi cesaret edemedi balkona çıkmaya. Gör bakalım dedim militan mı yoksa burs almak isteyen öğrenciler mi. Zaten o valinin İstanbul'a gelişi de olaylıydı. Sonra hakkımda süratle dosyalar artmaya başları. Hapse girdik çıktık, partiyi kurduk hakkımdaki dosya sayısı 58'di. Sonuç onlar için hüsran oldu.

- CHP çıkıp diyor ki hakkında dosya olan başbakan olamaz. Yahu bu dosyalarda neler var, bu dosyalardan beraat etmiş mi? Beraat etmiş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber