Kudbettin Arzu neden tercih edildi?

Haber Giriş : 24 Ocak 2009 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DTP'nin kalesi olarak bilinen Diyarbakır için AK Parti adayı Kudbettin Arzu olarak açıklandı. AK Parti'nin büyük önem verdiği Diyarbakır belediye başkanlığı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından neden bu ismin seçildiği merak konusu oldu.

İşte, kamuoyunda pek tanınmayan Arzu'nun tercih edilmesinin nedenleri.

Ak Parti Lideri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Temmuz 2008 seçim çalışmaları sırasında ziyaret ettiği Diyarbakır'da vatandaşların Arzu'ya olan sevgi ve ilgisini fark etti. Erdoğan, seçim sonrasında Diyarbakır Milletvekili Kudbettin Arzu'ya "Önümüzdeki dönemde eğer çok farklı durum gelişmezse Diyarbakır belediye başkanlığına seni düşünüyoruz" sözünü vermişti.

6 BİN HEMŞEHRİSİ ZİYARET ETTİ

TBMM'de seçmenleri tarafından en çok ziyaret edilen milletvekillerinden biri olan Kudbettin Arzu'yu, 22 Temmuz 2008'den bu yana 6 binin üzerinde hemşehrisi ziyaret etti. Yaz tatili ve ara tatiller dikkate alındığında Meclis'in açık kaldığı kısa süre göz önünde bulundurulursa, 6 bin rakamının büyüklüğü daha iyi anlaşılıyor. Meclis faaliyetlerinde de oldukça faal olan Arzu, bu çalışmalar sırasında memleketini ihmal etmeyerek, 62 defa Diyarbakır'a gitti.

AMCAOĞLU DA BAŞKAN

AK Parti'nin Diyarbakır belediye başkan adayı olarak gösterilen Kudbettin Arzu'nun amcasının oğlu Vecdi Arzu da Diyarbakır'ın Çınar ilçesi belediye başkanlığını 16 yıldır sürdürüyor. Amcası ise aynı ilçede 20 yıl süresince belediye başkanlığı yapmıştı.

Diyarbakır'da çok sevilen, mütevazi bir kişiliğe sahip olan Kudbettin Arzu'nun mensup olduğu Hacıhamit aşiretinin Diyarbakır ve çevresinde 5 bini aşkın üyesi bulunuyor.

GAP EYLEM PLANININ MİMARI

Güneydoğu'nun ve Diyarbakır'ın gelişmesi için hükümet tarafından yürütülen bir çok projede de yer alan Kudbettin Arzu'nun, her ne kadar ön plana çıkmasa da GAP Eylem Planı'nın arkasındaki önemli isimlerden olduğu belirtiliyor.

TRABZONSPOR TARAFTARI

Başbakan Erdoğan'ın Kudbettin Arzu'nun adaylığını Trabzon ziyaretinde açıklamasının nedeni ise, Arzu'nun eğitimini burada yapması ve Trabzonspor sevgisi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun olan ve aynı fakültede yüksek lisansını tamamlayan Arzu'nun ilginç bir özelliği de, Trabzonspor taraftarı olması.

cafesiyaset.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber