'Otoyol polisi' geliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2009 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye, Amerika ve Avrupa ülkelerinde rastlanan yeni bir uygulamayla tanışmaya hazırlanıyor. İçişleri Bakanlığı, bu yıl 'Otoyol polisi'ni devreye sokacak.

ANKARA (CİHAN)

Geçen yıl Hatay'ın İskenderun ilçesinde gasp ettikleri araçla kaçmaya çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında otoyolda çıkan çatışmada 2 polis şehit olmuş, 1'i polis 4 kişi yaralanmıştı.

Otoyollardaki denetimsizliğin önüne geçmek amacıyla yeni bir proje başlıyor. Almanya otobanlarında görev alan polislerin çalışmalarını anlatan bir de televizyon dizisi var. "Kobra Takibi" adlı polisiye dizi, Türkiye başta olmak üzere bütün dünya televizyonlarında yayınlanıyor. Almanya başta olmak üzere birçok ülkede uygulamada olan otoyollarda özel otoyol polisi Türkiye'de de devreye giriyor.

Otoyol polisi, otoyol üzerindeki suçlarla ilgili tüm işlemleri yürütecek. Ayrıca trafik kontrolünü de sağlayacak. Yeni uygulamayı İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "2008 yılı Emniyet ve Asayiş hizmetlerinin genel değerlendirmesi, 2009 yılı projeleri, iç güvenlik, emniyet ve asayiş konularıyla ilgili İl Emniyet Müdürleri"nin toplantısında açıkladı. Trafikte otoyol polisini ayrı bir şekilde ele aldıklarını dile getiren Bakan Atalay, uygulamanın 2009 yılının bir yeniliği olacağını söyledi. "Oto yolları, trafik denetimi, hız limiti, trafiğin akışı farklı özellikler taşıyor." diyen Atalay, "Dünya ülkelerinde otoyol polisi, özel bir alan olarak çalışıyor. Bizim otoyollar denetimsiz gibi. Denetimsizlik nedeniyle otoyollardaki hız limitlerine uyulmuyor. Buralarda denetimleri artırmak istiyoruz." dedi.

Duble yolların artmasıyla vatandaşlar tarafından hız limitlerinin gözden geçirilmesi yönünde taleplerin geldiğini açıklayan Bakan Atalay, şunları söyledi: "Ana arterler duble yol haline geliyor. Hız limitlerinin değiştirilmesi çok hassas olan bir konu. Bu konuyu Trafik Kanunu çalışmaları sırasında ele alacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber