Isparta'daki tapu operasyonunda 4 kişi serbest

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ocak 2009 16:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

ISPARTA Valiliği Tapu ve Sicil Müdürlüğü'nde geçen cuma günü yapılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 14 kişiden 4'ü, Emniyet'teki sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler, yarın Adliye'ye sevk edilecek.

Isparta Tapu ve Sicil Müdürlüğü'ne 23 Ocak'ta yapılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Tapu Müdürü E.I. ile birlikte 6 kamu görevlisi, 3 takipçi, 2 müteahhit ve 1 muhtar ile birlikte Isparta Belediyesi'nde görevli 1 emlak şefinin sorgulamaları sürüyor. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcılığı'ndan talep edilen ek gözaltı süresi içerisinde müteahhit A.Ü., Tapu Müdürlüğü'nde görevli memur İ.T., Bağlar Mahallesi Muhtarı K.E. ve takipçi A.B., sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı. Sorgulamaları bugün tamamlanacak şüpheliler ise yarın Adliye2ye çıkarılacak. Şüpheliler ?rüşvet alıp verme, usulsüzlük ve görevi kötüye kullanmak' suçlamalarıyla yargılanacak.

Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen operasyon kapsamında Tapu Müdürlüğü'ndeki bazı bilgisayarlar ile çeşitli klasörlere el konulmuştu. Çok sayıda şikayeti dikkate alarak 8 aylık bir teknik takibin sonunda gözaltına alınan Tapu Müdürü E.I. başta olmak üzere Tapu Müdürlüğü'nde görevli diğer şüpheliler R.Y., R.K., A.O. ve H.T. ile birlikte takipçiler E.U., M.E. ve R.G., müteahhit A.B. ve belediyede görevli emlak şefi İ.B., yarın hakim karşısına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber