Kamu internet erişim merkezleri çoğunlukla kapalı ve görevli yok

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

250 milyon harcanan merkezler kapalı

Ulaştırma ve Milli Eğitim bakanlıklarının işbirliği ile Türkiye'nin dört bir yanında kurulan 'kamu internet erişim merkezleri'ne giden öğrenciler, kilitli kapılarla karşılaşıyor..

Ulaştırma Bakanlığı'nın, öğrencilerin ve vatandaşların bilgisayar ve internet kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla 250 milyon TL harcayarak kurduğu "Kamu İnternet Erişim Merkezleri"nin bazılarının kapılarının sürekli kilitli tutulduğu, bazı merkezlerde görevli bile bulunmadığı ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı ile Milli Eğitin Bakanlığı (MEB), öğrencilerin ve vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir ortamda bilgisayar ve internet kullanmasını sağlamak amacıyla "Kamu İnternet Erişim Merkezleri" kurulması için işbirliği yaptı. İlçelerdeki halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve halk kütüphaneleri ile askeri kışlalara tam donanımlı bilgisayar, masa, sandalye ve internet olan birimler oluşturuldu. Merkezlerin denetimi de MEB'ye bırakıldı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, 2007'de başlayan proje çerçevesinde internet erişim merkezleri için 250 milyon lira harcandı. Proje kapsamında bugüne değin ilçelerdeki 884 halk eğitim merkezi, 271 mesleki eğitim merkezi ile 186 kütüphaneye kamu internet erişim merkezi kuruldu. Bu merkezlere giden kişilerin, ücret ödemeksizin bilgisayarı ve interneti kullanması gerekiyor. Ancak, hizmetin önünde iki önemli engel var: Vatandaşlar hizmetten habersiz. Haberdar olanlar da merkezler kilitli olduğu için yararlanamıyor.

GÖREVLİ YOK

Ulaştırma Bakanlığı'na da bu konuda son dönemde bazı şikâyetler gelmeye başladı. Vatandaşlar, merkezlerin bazılarında görevli bile bulunmadığı yönünde şikayette bulunuyor. Her türlü zorluğu aşanların da, değişik gerekçeler bilgisayarı kullanmasına izin verilmediği öğrenildi. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, merkezlerin Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildiğine dikkat çekerek, "Biz, Milli Eğitim Bakanlığı'na devrettik. İlçelerde, kaymakamlar denetimden sorumlu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber