Akdağ, 'mağdur edilen 4/B'liler' değerlendirmesine kızdı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Habertürk'te Balçiçek Pamir'in sunduğu sorucevap programına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 4/B'li sağlık personeline ilişkin gelen soruları cevapladı.

ANKARA'YA BEN BİLE TAYİN ALDIRAMAM

Program sunucusunun "En çok, 4/B'liler konusunda soru geliyor. Yani aileleri, kendi deyimleriyle parçalanmış 4/B'liler, yani eşini özleyen, çocuklarından uzak olan ne olacak?" şeklindeki sorusuna Bakan Akdağ " 6 senedir bana bir çok gerekçelerle tayin talebi gelmiştir. Tahmin edebilirsiniz. Ama öyle bir sistem kurmuş durumdayızki, ben bile kendi insiyatifimi kullanarak Kars'tan Eskişehir'e tayin aldıramıyorum. Hele hele Ankara'ya hiç aldıramıyorum. Yani böyle bir sistem kurmuşuz." dedi.

TALEPLERİN YÜZDE 2'Sİ GÜNEŞİN DOĞDUĞU YERE

Kendisine gelen tayin taleplerinin yüzde 98'ininin ülkenin batısına, yüzde 2'sinin ise güneşin doğduğu yere olduğuna dikkat çeken Akdağ "Şimdi ben ne yapacam. Doğru, bir kişinin ailesinden ayrılması ne kadar kötü bir şey. Ama vatandaş doğuda hizmet bekliyor" dedi.

İŞE ALIRKEN ADAYLARI UYARDIK

Adaylara işe girdikleri sırada uyarıda bulunduklarını ve bu yerlerde personel ihtiyacı olduğunu açık bir şekilde belirttiklerini ifade eden Akdağ, "Vatandaşın size orada ihtiyacı var" dedi. Şuan bir işi olan adayların önceki hükümetler döneminde işsiz olduğunu vurgulayan Akdağ "Mağdur edilen 4/B'liler" cümlesine de katılmadığını söyledi.

5 BİN KİŞİ YER DEĞİŞTİRDİ, BUNUN ÖNÜNÜ KAPATMAYACAĞIZ

"Sen iyi kötü aile geçindirecek bir gelirle iş bulmuş insansın. Eğer orada çalışmak senin ailen açıdan mümkün değilse..." şeklinde konuşan ve cümlesini tamamlamayan Akdağ "Geçen yıl 5 bin küsur kişi yer değiştirdi. Bunun önünü kapatmıyoruz. Bundan sonra da kapatmayacağız. Bundan daha fazlasını yapamayız. Bir tarafta ülkenin belirli şehirlerine yığılma eğilimi var, suçlamıyoruz. Diğer taraftan hizmet bekleyen yerler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber