Erdoğan: Yalan haber yapan gazeteleri almayın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2009 17:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "yalan, yanlış haber yapan gazeteleri almama kampanyası başlatılmasını" isteyerek, "Boşuna paranızı niye veriyorsunuz? Zaten yalan, yanlış haber" dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşmada, "İçeride ve dışarıda gayet sistematik ve koordineli, bizim ilkeli tavrımızı çarpıtarak, dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar olduğunu biliyoruz" dedi.

Proaktif davranarak, yanlışları düzeltmek ve doğruları anlatmak için daha da aktif olacaklarını, nitekim son Gazze olaylarında, Türk diplomatların görüşme taleplerinin bazı ülkeler tarafından reddedildiği yalanını anında etkisiz hale getirdiklerini ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Brüksel temaslarımızı çarpıtarak yansıtmaya çalışanların, dezenformasyon girişimlerini de boşa çıkardık. Düşünün, cumhurbaşkanımızın toplantıya dahil edilmediğini, kabul edilmediğini, yemeğe çağrılmadığını yazacak, söyleyecek kadar yalan üretme cüretini gösteren bir medya var. Gerçek başka, bunların yazdıkları, söyledikleri başka. Aynı şeyi bizler için, Brüksel'de yapılan toplantılarda söylediler. 'Siz basına yasaklar getiriyorsunuz' dediler. Hayır, ben basına yasak getirmiyorum. Ama ben burada sivil inisiyatif kullanıyorum. Yalan yanlış haber yapan medyaya karşı, gelin almama kampanyasını yapalım. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz? Zaten yalan, yanlış haber.

Rahmetli İnönü'nün bir lafı vardı: 'Benimle ilgili yapılan haberlere inanmıyorum, ama başkaları ile ilgili yapılan haberlere inanıyorum' diyordu. Medya böyle. Onun için dikkat edeceğiz. Onlar aynı söyleyecek, aynı şeyi yazacaklar ama bizim de duruşumuzu böyle ortaya koymamız lazım. Yazmasınlar yanlış haber."

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Krizin istihdamı olumsuz etkilememesi için kısa çalışma ödeneği uygulamasının devreye sokulduğunu dile getiren Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin, kriz nedeniyle çalışılmayan günler için, işçi ücretlerinin, belli bir oranda da İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanması anlamına geldiğini anlattı.

Bu uygulama ile krizden etkilenen işverenlerin iş gücü maliyetlerinin azaltıldığını ve işçi çıkartmak zorunda kalmamalarının amaçlandığını ifade eden Erdoğan, Bakanlar Kurulunda bu konuyu ele aldıklarını söyledi.

"Krizin istihdam üzerindeki etkilerini daha da hafifletmek amacıyla, 2009 yılına münhasır olmak üzere, kısa çalışma ödeneğinin miktarını ve süresini artırmayı Hükümet olarak kararlaştırdık" diyen Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in, ilgili sosyal taraflarla konuya ilişkin görüşmelerini süratle tamamlayacağını ve tasarının Meclise sevkedileceğini kaydetti.

Erdoğan, esnafa kullandırılacak kredi limitini 10 kat artırarak 5 bin TL'den 50 bin TL'ye çıkardıklarını da ifade etti.

Başbakan Erdoğan, "21 Mart'ta yani Nevruzda; Avrupa, Ortadoğu, Balkanlar ve Orta Asya'ya Türkçe seslenecek yeni bir TRT kanalı yayına başlayacak. TRT-İNT kanalı da yeni bir anlayışla haber ve kültür kanalı olarak dünyaya seslenecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber