Şahin sert çıktı: Savcı ve hâkimlerimiz arasında ayrım yapmak yargıya saygısızlıktır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca Ergenekon davasına bakan İstanbul Adliyesi'ne yapılan 3 savcı atamasıyla ilgili yorumlara sert çıktı. Atamanın İstanbul Adliyesi Başsavcılığı'nın talebi üzerine yapıldığını belirten Şahin, "Tüm hakim ve savcılarımıza güvenmek zorundayız. Bu konuda görüşler ileri sürülmesi herhalde Türkiye'nin içinden geçen süreçle ilgili olsa gerek. Savcılarımız arasında ayrım yapmayı yargıya saygısızlık sayıyorum." dedi.

Adalet Komisyonu çalışmalarına katılmak üzere Meclis'e gelen Bakan Şahin, konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, yapılan yorumları doğru bulmadığını söyledi. "Tüm hakim ve savcılarımıza güvenmez zorundayız." diyen Şahin, "Onlar adaletin gerçekleşmesi için ellerinden geldiğince şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı performansı göstereceklerdir. Farklı yorumlar yapmayı isabetli bulmuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Şahin, savcılar arasında kıdem söz konusu olup olmayacağına yönelik bir soruya karşılık şu cevabı verdi: "O kadar yorumlar yapılıyor ki yargı mensuplarının aklının köşesinden bile geçmeyen yorumların ve tartışmaların yapılıyor olması, bu konuda görüşler ileri sürülmesi herhalde Türkiye'nin içinden geçtiği sürecin bir sonucu olsa gerek."

Şahin, herkesin yargıya güvenmesi gerektiğini de hatırlattı. Savcı ve hakimler arasında ayrım yapmanın çok çirkin olduğunu ifade eden Şahin, "Türk yargıçları, hukuk sınırları içinde eldeki, bilgi, belge ve delillere göre yargılama yapar. Savcı ve hakimlerimiz arasında ayrım yapıp, 'o şu görüştedir, bu şu görüştedir, herkes kendi görüşüne göre davranır' demek, doğrusu yargıya saygısızlık sayıyorum." diye konuştu.

Şahin, CHP'nin Savcı Zekeriya Öz hakkında HSYK'ya yaptığı suç duyurusunun ise hengüz kendilerine intikal etmediğini söyledi.

Bakan Şahin, Deniz Feneri davasıyla ilgili dosya ile ilgili olarak da "5 Aralık'ta bize konuyla ilgili bilgi geldi. Ancak şu an itibariyle dosya henüz bize gelmiş değil. Bekliyoruz." demekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber