Resmi plakalı otomobilden korsan satış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 22:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İsmail GÜÇLÜ/İSTANBUL, (DHA)

İSTANBUL'un Silivri İlçesi'nde, ?seyyara yasak' tabelasının altında, resmi plakalı bir otomobilden, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin pirinç ve mercimeklerinin satışı yapılıyor. Satılan ürünler karşılığında fiş yok veya herhangi bir makbuz da verilmiyor. 10 PV 424 resmi plakalı Tofaş Kartal marka otomobilin Bandırma Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait olduğu öğrenildi.

Satış, Silivri Belediyesi'nin ?Seyyar Satıcı Giremez' tabelasının altında liman girişinde yapılıyor. DHA kamerası, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin resmi plakalı aracıyla Silivri'nin göbeğinde yapılan şüpheli bir satışı görüntüledi. Satış yapan kişi pirinç ve mercimekten oluşan ürünlerin Toprak Mahsülleri Ofisi'ne ait olduğunu söyledi.

FİŞ YOK MAKBUZ YOK

Ancak kameranın önünde gerçekleşen satış, resmi standartlara uygun değil. Alıcılar torbalara konulmuş pirinçleri satın alıyor, parasını ödüyor ama karşılığında fiş ya da makbuz verilmiyor.

Kimliğini açıklamayan satıcı, sattığı ürünlerle ilgili bilginin dışında bilgi vermedi. Satışın yapıldığı otomobilin de Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ait, ancak Silivri'ye bir hayli uzakta bulunan Bandırma Toprak Mahsulleri Ofisi'nin bir aracı. Aracın bir süre önce Tekirdağ'daki ofisin emrine verildiği de öğrenildi. Satıcının cep telefonundan görüştüğü kişiye verdiği bilgilerden anlaşıldığına göre toplam satış rakamı 500 TL'yi bulmuş.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili resmi bir açıklama ise alınamadı. Ancak ulaşılan bilgilere göre ?otomobilde satış' kurumun da hedef ve satış standartlarına uygun değil. Onlarca ton ürünle gıda piyasasında ciddi pay sahibi olan kurum, perakende satışlarını daha önce belirlediği ofislerde sürdürüyor.

Bir süre önce de Sakarya Toprak Mahsulleri Ofisi, kapıda uzayıp giden yüzlerce metrelik alıcı kuyruğunu geride bırakıp içeri giren ve torbalarca, ürünle dışarı çıkan resmi plakalı araçla gündeme gelmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber