'Okul sitesinde iki ilginç anket' haberi okul sitesini kapattırdı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ocak 2009 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, (DHA)

KONYA'da ?Ergenekon'un varlığına inanıyor musunuz?' ve ?Başörtüsü serbest olmalı mı?' anketleri düzenlenen İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi'nin internet sitesinin yayını okul tarafından yayını durduruldu.


Okul sitesinde iki ilginç anket


İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, anketi düzenleyen sorumluların tespit edilmesi için müfettiş görevlendirdiğini söyledi. Şahin, bundan sonra okullara denetime giden müfettişlerden okulların resmi internet sitelerini de incelemesini isteyeceklerini vurguladı.

İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi, resmi internet sitesinde yayınlanan iki ankete ilişkin haberlerin yayınlamasının üzerine, okul yetkilileri anket çalışmasını ve site yayınını durdurdu. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olayın araştırılması için 2 müfettiş görevlendirdi. Müfettişin konuyu incelemeye başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, ?İnternet sitesi okulun resmi web sayfası olarak görünüyor. Ama okuldaki yöneticiler ilk safhada okulun resmi web sayfası olmadığı savunmasını yaptı. Ama bu site okulun resmi web sayfası mı olduğu, bunları kimin yaptığı, sorumluların kimler olduğu incelemeden sonra ortaya çıkacak. Yasal anlamda suç varsa ve kimler işlemişse bunun karşılığını görecekler? dedi.

Okulların resmi internet sitelerinin denetimleri konusunda bundan sonra daha hassas olacaklarını belirten Halil Şahin, ?Okulların web sayfalarının hangi yöntemle kurulabileceği, oralarda nelerin işlenebileceği mevzuatta belirlenmiş. Ancak, bunların denetimi noktasında hassasiyeti bir kat daha arttıracağız. Her okul web sayfasında, okul idarecileri ve okuldaki komisyonlar tarafından onay alınmamış, anket, görüş ve yazıların yayınlanmamasını sağlayacağız. Okullarda yapacağımız incelemeler içerisinde en hassas olacağımız konulardan biri bu olacak ve müfettişlerimizin denetime gittiklerinde okulların resmi web sitelerini de incelemelerini sağlayacağız? diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okula tahsis edilen ?ivrizaol.k12.tr' adlı sitenin ?anketler' bölümünde, ?Ergenekon adlı bir örgütün varlığına inanıyor musunuz?' başlığıyla düzenlenen ankete 545 kişi oy verdi. Bu kişilerden 319'u ?Hayır inanmıyorum', 76'sı ?Evet inanıyorum', 150'si de ?Olabilir, bilemiyorum' şıklarını işaretledi. Sitedeki ?Sizce Başörtüsü Serbest Olmalı mı?' başlıklı ankette oy kullanan 646 kişiden 429'u bunun serbest olması, 188'i i serbest olmaması gerektiğini, 11'i emin olmadığını belirtirken, 18'i de ?Bana ne, ben örtmüyorum' seçeneklerini işaretledi. Sitenin ?anketler' bölümünde ayrıca, ?Ordumuz Irak'a girmeli mi?', ?Türkiye şartlarında en iyi meslek hangisi' anketleri de bulunuyordu.

DÖVÜLEN MÜDÜR

Bu arada Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü 54 yaşındaki Sonuç Öngay'ın 2 gün önce 6 kişi tarafından dövülmesi ile ilgili soruşturmanın da jandarma tarafından sürdürüldüğünü bildirdi. Okul müdürünün okulun pansiyon bölümünün yemek ihalesinin iptal etmesiyle ilgili olarak saldırıya uğradığını öne sürdüğünü kaydeden Şahin, ?Okulda gerçekleştirilen ihalelerle ilgili bugüne kadar müdürlüğümüze herhangi bir şiyayet gelmedi. Şuanda konu jandarma tarafından inceleniyor. Soruşturma safhasından sonra olay netlik kazanacak? dedi. Okul Müdürü Öngay'ın Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber