Çete aracısı vekil disipline sevkedildi

Haber Giriş : 07 Aralık 2004 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), çıkar amaçlı suç örgütü suçlamasıyla yargılanan kişilerin kurtulması için bir işadamına baskı yaptığı iddialarıyla gündeme gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali'yi ihraç istemiyle disipline sevk etti. Müşterek Disiplin Kurulu kararını verinceye kadar Küçükali, partisinin hiçbir faaliyetine de katılamayacak.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) dün akşam Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın başkanlığında yaklaşık 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, rüşvet isteyen ve çıkar amaçlı suç örgütü suçlamasıyla yargılanan kişilerin kurtulması için işadamı Adnan Güner'e baskı yaptığı iddia edilen Göksal Küçükali'nin durumu masaya yatırıldı.

MYK üyeleri, yapılan değerlendirmelerin ardından Küçükali'nin disipline sevk edilmesini kararlaştırdı. İhraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Küçükali, bu süreçte partinin hiçbir faaliyetine katılamayacak.

Hakkında disiplin mekanizması 2. kez işletilen Küçükali için, kararı hem partinin hem grubun ortaklaşa oluşturduğu Müşterek Disiplin Kurulu verecek.

7 yıl önce Beylikdüzü'nde villalar inşa etmek için belediyeye başvuran işadamı Adnan Güner, AK Parti İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali'nin rüşvet isteyen ve çıkar amaçlı suç örgütü suçlamasıyla yargılanan kişilerin kurtulması için, kendisine baskı yaptığını öne sürmüştü. Küçükali'nin kendisine ifadesini değiştirmesi yönünde baskı yaptığını iddia eden Güner, bu teklifi reddettiğini ve bir gün sonra evinin kurşunlandığını ileri sürmüştü. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Gereği yapılsın' talimatına uyan AK Parti, Küçükali ile ilgili ön inceleme yaptırmıştı. AK Parti İstanbul Milletvekili Göksal Küçükali, Irak Savaşı sırasında da asker gönderme nedeniyle parti yönetimiyle karşı karşıya kalmıştı. Irak'a asker gönderilmesini öngören tezkereye 'red' oyu veren ve bu konuda Başbakan Erdoğan başta olmak üzere yönetime yönelik sert açıklamalarda bulunan Küçükali, disipline sevk edilmiş ve Müşterek Disiplin Kurulu, Küçükali'nin 2 ay geçici süreyle partiden ihraç edilmesini kararlaştırmıştı.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber