Düşen ambulans helikopter için bölgeye sivil savunma personeli sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2009 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bolu'da hava ambulansının kaybolması üzerine Bolu, Sakarya ve Ankara'daki sivil savunma arama ve kurtarma birlikleri bölgeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Ankara Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 12 personel ile 4 araç, Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nden 9 personel ve 3 araç, Bolu Sivil Savunma ve Kurtarma Birliği'ne bağlı 4 personel ve 2 araç, çalışma yapmak üzere bölgeye gönedirildi.


Sağlık Bakanlığı'nın Polonya'dan kiraladığı helikopter bugün gelmişti

İSTANBUL Atatürk Havalimanı'ndan bugün öğleden sonra Ankara'ya gitmek üzere havalanan ambulans helikopter, Bolu'da kayboldu. Helikopterin Bolu'nun Kıbrısçık ve Mudurnu ilçeleri arasındaki 2 bin 400 metre yükseklikteki Köroğlu Tepesi'ne düştüğü sanılıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın, Polonya'dan kiraladığı filodaki helikopterlerden 5'i daha önce geldi. Kesin kabulu yapılmayan ve Kayseri'de görevlendirilecek olan 6'ıncı helikopter bugün Varşova'dan Türkiye'ye geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakıt ikmali yapan helikopterin Türk pilotu Süleyman Kıyak ile Polonyalı pilotu Endrew Inojewodzki, Ankara Esenboğa Havalimanı'na gitmek üzere saat 14.58'de havalandı.

SON SÖZÜ ?HAVA ÇOK KÖTÜ?

Helikopterin pilotları Bolu semalarına ulaştıklarını kuleye bildirdi. Pilot Süleyman Kıyak, ?Hava çok kötü? dedikten sonra helikopterle bir daha irtibat kurulamadı.

Saat 16.30'dan itibaren yanıt alınamayan helikopterin Bolu'nun Mudurnu ve Kıbrısçık ilçeleri ile Ankara'nın Beypazarı İlçesi'nde düşmüş ya da zorunlu iniş yapmış olabileceği değerlendirildi ve bölgeye arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Türk Hava Kuvvetleri de bölgeye bir helikopter gönderdi.

Pilotlarının cep telefonlarını arayan ekipler, çalan telefona yanıt alamadı. Ancak telefonun sinyalinden helikopterin Bolu'nun Kıbrısçık ve Mudurnu ilçeleri ararasındaki bölgede olduğu anlaşıldı.

KÖROĞLU TEPESİ'NDE ARANIYOR

Arama çalışmaları bu bölgede yoğunlaştırılırken, helikopterin Kıbrısçık İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıkta ve Batı Karadeniz'in en yüksek noktası olan 2 bin 400 rakımlı Köroğlu Tepesi'ne düşmüş olabileceği değerlendirildi. Pilotların durumuyla ilgili henüz bilgi alınamadı.

Kar yağışının devam ettiği bölgeye arama- kurtarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 6 kilometresi arazi araçlarıyla gidilebilen ve kar kalınlığının yer yer 1.5 metreyi bulduğu Köroğlu Tepesi'ne ulaşmak için özel kar araçları istendi.

ARAZİDE 1.5 METRE KAR VAR

Kıbrısçık Belediye Başkanı AKP'li Kemal Aktaş, helikopterin Köroğlu Tepesi Mevkii'ne düştüğü bilgisinin kendilerine ulaştırıldığını söyledi.

Arazi araçlarıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Aktaş, ?Belli bir noktaya kadar araçlarla gidebildik. Şimdi yürüyerek çıkmaya çalışıyoruz. Ancak Tepeye ulaşmamız için kar araçları gerekli? dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, gelişmeleri açılışlar için bulunduğu Erzurum'dan takip etti. Helikopterin İstanbul'dan Ankara'ya giderken Bolu semalarında bağlantının kesildiğini söylleyen Akdağ, ?Ambulans helikopter filosuna katılacaktı? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber