Doktor Hipokrat'ı unuttu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Şubat 2009 11:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Başkent'teki ilaç vurgunu operasyonunda tutuklanan doktorun, SGK'dan hastanesine gönderilen dosyayı ele geçirerek 'usulsüzlük yok' yanıtıyla geri gönderdiği ortaya çıktı.

ANKARA Mali polisi önceki gün sahte raporlarla yüksek fiyatlı ilaçlar yazarak Sosyal Güvenlik Kurumu'nu milyonlarca lira dolandıran ve aralarında doktor ile eczacıların bulunduğu şebekeyi 'kaşe' operasyonuyla çökertti. Baskınlarda tutuklanan kardiyolog doktor Ziyaettin H'nin daha önce kendisiyle ilgili yapılmak istenen incelemeyi örtbas ederek baskınları geciktirdiği ortaya çıktı. Yüksek fiyatlı kolesterol ilaçlarının reçete dağılımını takibe alan polis, Ankara Ulus Devlet Hastanesi'nde Türkiye ortalamasının çok üstünde reçete yazıldığını belirledi. SGK müfettişleri ile yürütülen soruşturmada kurum ile hastane kayıtlarının kıyaslanmasına karar verildi.

HESAPTA 400 BİN LİRA

SGK müfettişleri 'gizli' ibareli bir zarfla Ulus Devlet Hastanesi başhekimliğine kıyaslama yapılması için gönderdi. Ancak burada devreye kardiyolog Ziyaettin H. girdi. Yazıyı ele geçiren şebeke üyesi doktor, SGK'ya "Hastanemiz kayıtları incelendiğinde sorduğunuz reçetelerin girişlerinin yapıldığı görülmüştür" yazısı gönderdi. Gelen yazı üzerine müfettiş incelemesi kapatıldı. Ancak araştırmayı derinleştiren polis 'kaşe' operasyonu için düğmeye bastı. Doktor Ziyaettin H. ile yakalanan 4 kişi tutuklandı. 31 yaşındaki doktorun banka hesaplarında 400 bin TL çıktı. Paranın yolsuzluktan elde edildiğini düşünen polis, banka hesaplarına el konulması için mahkemeden talepte bulundu. ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber