Hava ambulanslarının periyodik bakımları düzenli yapılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2009 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Düşen ambulans helikopterin Türkiye tescilinin ve Sağlık Bakanlığı'na kabulünün henüz yapılmadığını belirten yetkililer, mevcut hava ambulanslarında hiçbir sorun bulunmadığını, periyodik kontrollerin düzenli olarak yapıldığını bildirdi.

Alman yapımı EC-135 tipi ambulans helikopterin İstanbul'dan Ankara'ya giderken Bolu'nun Kıbrıscık ilçesi yakınlarında düşmesinin ardından, hava ambulanslarının güvenliği konusu da gündeme geldi. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, düşen hava ambulansı Ankara'ya ulaşmış olsaydı, Türkiye tescilinin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından pazartesi günü yapılacağını, ardından Sağlık Bakanlığı'na teslim edileceğini belirterek, hava ambulansı olarak kullanılıp kullanılamayacağının tespitinin ardından kabulünün gerçekleştirileceğini anlattı.

Bakanlık yetkilileri, 2'si Ankara'da, diğerleri İstanbul ve Erzurum'da olmak üzere faaliyette bulunan 4 hava ambulansın bakımlarının Devlet Hava Meydanları'na ait hangarlarda düzenli olarak yapıldığına dikkat çekti.

Yetkililer, "Mevcut hava ambulanslarının günlük uçuş sonrası ve uçuş saatlerine (300-500 saat) göre bakımları rutin olarak gerçekleştirilmektedir. Pilotlarımızın çoğu, hava kuvvetlerinden emekliye ayrılan pilotlar. Mevcut çalışmakta olan helikopterlerimizde hiçbir sorun yok." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber