Atalay: Fahri Trafik Müfettişliği'ni kaldırabiliriz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2009 20:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Fahri Trafik Müfettişliği'nden hoşnut olmadığını belirterek, yeni Trafik Kanunu'yla bu uygulamayı kaldırabileceklerini söyledi.

1. Ankara Şoför Esnafı Kurultayı'nda konuşan Beşir Atalay, şoför birliklerinin yeni trafik kanunu konusundaki endişelerini gidermeye çalıştı.

Henüz herhangi bir kanun taslağının eline ulaşmadığını belirten Bakan Atalay, "Mevcut haklarınızdan ve uygulamalardan bir milim bile geriye gidiş olmayacak." sözünü verdi. Plakayla ilgili haklarda geriye gidişin söz konusu olmadığını ifade eden Atalay, şoförleri mağdur etmeyeceklerini vurguladı.

Şoförlerin şikayetçi olduğu Fahri Trafik Müfettişliği uygulamasından kendisinin de hoşnut olmadığını ifade eden Atalay, "Bakanlığa geleli beri Fahri Trafik Müfettişliği'nin iyi yürümediğini biliyorum. Ya bunu kaldıracağız, ya da çerçevesini iyi çizeceğiz." dedi.

Bakan Atalay, fenni muayene için ticari araçlara özel bir gün tahsis edilmesini planladıklarını da kaydetti.

ÇAĞLAYAN: "PLAKANIZ PUL, EŞLERİNİZ DUL OLMASIN İSTİYORUZ"

Kurultayda konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan da, esnafın güvenlik kabinli taksileri ÖTV ve KDV'siz satın alabileceğini söyledi.

Şoför esnafının taşıdığı "Plakamız pul olmasın" dövizlerine işaret eden Çağlayan, "Biz AK Parti hükümeti olarak, plakanız pul olmasın, eşleriniz dul olmasın istiyoruz." şeklinde konuştu.

Taksici esnafının en güvenlikli araçlarla çalışmasını istediklerini söyleyen Çağlayan, esnafın bu özelliği taşıyan taksileri bir defaya mahsus olarak ÖTV ve KDV indirimiyle alabilmesi için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Bakan Çağlayan, şoför esnafını da sıfır faizli can suyu kredilerinden yararlandıracaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber