Akdağ: Ambulans yok diyenin canına okurum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 112 Acil Servisle ilgili tüm şikayetlerin anında değerlendirildiğini belirterek, her gittiği ilde ?Hasta var' diye ambulansın kaç dakikada verilen adrese geldiğini kontrol ettiğini bildirdi. Çalışanları uyaran Bakan Akdağ, ?Bütün illerde acil servis görevlileriyle yapılan konuşmalar kayıt altına alınıyor. Vatandaşa, ?ambulans yok', diyenin canına okurum? dedi.

?İftihar kaynağım? dediği 112 Acil Servisin ülke genelinde yaygın olduğunu, şimdi de helikopter ambulansların hizmete girdiğini anısmatan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum'da incelemeler yaptığı sırada Yağan beldesinden 112 Acil Servis'i arayarak kontrol etmek için ambulans istediğini bildirdi. Köprüköy İlçesinden 7 dakika içinde Yağan'a ambulans geldiğini anlatan Bakan Akdağ, Karayolları misafirhanesinde gazetecilerle sohbet etti. Erzurum'da geçen perşembe gecesi kalp krizi geçiren ve ölen mali müşavir Ertuğrul Çadırcı'nın yakınlarına 112 Acil Servis'ten ?Ambulans yok' denildiği yolundaki bir soru üzerine Bakan Akdağ, şunları söyledi:

?Acil Servise gelen tüm çağrılar, kayıt altına alınıyor. Eğer böyle bir ihmal söz konusuysa, bunun hesabını ağır bir şekilde sorarım. Erzurum'dan kalkan helikopter, Hınıs'a gidiyor ve hastayı alıp getiriyor. Bir hastayı getirmek için 5 bin Euro masraf yapıyorum. Ülke genelinde yaygın bir ağ kuruyorum. İddialı olduğum bir alanda, ihmali olanın canına okurum. Soruşturma açacağım. Aynı şekilde Erzurum'da geçtiğimiz ay ölen Trabzonlu Üniversite öğrenci Emine Baki'nin olayı ile ilgili de soruşturma açtırdım. Türkiye'de kent merkezlerinde 112'ye yapılan başvuruların yüzde 90'ına ilk 10 dakikada ulaşıyoruz. ABD'nin Newyork'ta ise 8.5 dakikada hastaya ulaşılıyor. Onun için 112 Acil Servis iftihar ettiğimiz bir alan.?

YAŞLI JAPONLARA BAKICI YETİŞTİRME PROJESİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yaşlı nüfusun yoğun olduğu Japonların Türkiye'ye getirilerek bakımın sağlanması yolunda yeni bir proje geliştirmeye çalıştıklarını anlattı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu'nun engelli ve yaşlılar için bakıcı yetiştirmek üzere bir meslek yüksekokulu açmak için Sağlık Bakanlığına başvurduğunu ifade eden Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

?Japonların, yaşlılarına Kore'de baktırmak için çalışma yaptıklarını öğrendim. Biz niye binlerce Japon'a bakarak yeni bir iş kapısı elde etmeyelim. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yaşlı Japonlara bakıcı yetiştirme projesi üzerinde çalışmaları başlattık. Japon büyükelçiliği ile görüşmeler yaptık. Bu arada Yalova Üniversitesi rektörü de benden böyle bir yüksekokul açabilmeleri için destek istedi. Ben de bu projeyi Erzurum'da başlatmak için çalışmalar yaptığımı ve destekleyeceğimi söyledim. Yaşlı Japonları Erzurum'a getirerek bakımlarını yapacağız. Böylece sağlık, eğitim, hizmet sektörlerinde yeni bir bölüm oluşturacağız.?

Bakan Akdağ, hastanelerde röntgen, tomografi ve MR (Manyetik Rezonans) çekimlerinin artık günlük yapıldığına işaret ederek, radyolog eksikliği nedeniyle sadece ultrasonda sorun yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber