YÖK, Şerhleri Kaldırdı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı mezunlarının diplomalarına "Bu programı başarıyla tamamlayanlara verilecek diplomalar, Diyanet İşleri Teşkilatında ve/veya Din Hizmetleri Sınıfında çalışanlar için geçerlidir. Başka bir amaçla kullanılamaz" ibaresi yer almaktaydı. Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında bu konuya ilişkin çok önemli bir karar alınarak, diplomalara konulan şerhlerin kaldırılmasına karar verilmiştir. Detaylı bilgi için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Şubat 2009 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

11/12/1997 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısı ile 06/05/2005 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında alınan karar gereğince, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İlahiyat Önlisans Programı mezunlarının diplomalarına, "Bu programı başarıyla tamamlayanlara verilecek diplomalar, Diyanet İşleri Teşkilatında ve/veya Din Hizmetleri Sınıfında çalışanlar için geçerlidir. Başka bir amaçla kullanılamaz" ibaresi konulmaktaydı. Bu ibareden dolayı da personel mağduriyete uğramaktaydı.

Yükseköğretim Genel Kurulunun 15/01/2009 tarihli toplantısında yapılan inceleme sonucunda,

1- Diplomlara konulan şerhin kaldırılmasına,

2- Eşitsizlik yaratılmaması amacıyla bu programdan bugüne kadar mezun olanların diplomalarında yer akan şerhlerin kaldırılmasına karar verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber