Posta dağıtıcısı olarak başladığı kurumda başmüdür oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2009 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN- Erzincan PTT Başmüdürü Metin Ağdaş, 1979 yılında dağıtıcı olarak başladığı kurumda, 29 yıl sonra başmüdür oldu.

Erzincan'ın Kavakyolu beldesinde 1955 yılında dünyaya gelen Metin Ağdaş, 1979 yılında PTT tarafından yapılan personel alımı sınavını kazandıktan sonra Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yavu beldesinde dağıtıcı olarak göreve başladı. Kurumda çeşitli görevlerde çalışan Ağdaş, dağıtıcı olarak başladığı kurumda başmüdür olma başarısını gösterdi.

Göreve başladığı yıllarda Yavu beldesinde 6 ay köylerde dağıtıcılık yapan Ağdaş, Erzincan'ın Mercan beledesine tayin oldu. Burada yaklaşık 2 yıl görev yapan Ağdaş, 1982 yılında memurluk sınavını kazanarak Tercan ilçesi PTT İlçe Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başladı. 1983 yılından sonra lise bitirme sınavlarına giren Metin Ağdaş, 1987 yılında lise diplomasının sahibi oldu. Aynı yıl üniversite sınavına girerek Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nü kazanan Ağdaş, 1988 yılında personel şefi oldu. Amir ve personel müdürlüğü görevlerinde bulunan evli ve üç çocuk babası Metin Ağdaş, 1996 yılında fakülteyi bitirmesinin ardından Erzincan PTT Başmüdürlüğü'nde Başmüdür Yardımcılığına getirildi. 1998 yılında Gümüşhane Başmüdür Yardımcılığı'na atanan Ağdaş, daha sonra yeniden Erzincan Başmüdür Yardımcılığı görevine döndü. 2005 yılında Amasya PTT Başmüdürü olarak tayin olan Metin Ağdaş, 29 yıl sonra, 20 Ekim 2008 tarihinde Erzincan'da PTT Başmüdürlük koltuğuna oturdu.

PTT'ye girdiğinde amacının ailesine bakabilmek için bir iş sahibi olmak olduğunu ifade eden Ağdaş, "Çalışmalarımız günün şartları amirlerimizin takdiri bu günlere getirdi. Başmüdür olurum diye hiçbir düşüncem yoktu. Nasibimizde varmış, oldu. Erzincan'daki arkadaşlarımızla birlikte ekip ruhu içinde Erzincan'a en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. PTT'nin son yıllarda büyük atılımı var. Biz de bu hizmetleri en iyi şekilde halkımıza

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber