Midyat Devlet Hastanesi, hasta tanıtım kartı uygulaması başlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tayfur Demir-Yaşam/Sağlık

MARDİN- Midyat Devlet Hastanesi, hasta tanıtım kartı uygulaması başlattı. Böylece vatandaşların sıra bekleme çilesi de sona ermiş oldu.

Hastane Başhekimi Osman Özdemir, yeni sistemle hastaların kayıt işlemi sırasında vakit kaybını önlediklerini belirterek, "Yeni sisteme göre, vatandaşlar hastaneye kimlik numarası ile başvuracak ve alacakları dijital kart ile istedikleri doktorun polikliniğinin kapısındaki cihaz yardımı ile kayıt yaptırabilecekler. Ayrıca hastalar poliklinik kapılarının üstünde bulunan LCD ekranlardan da sıralarını takip etme imkânı bulacaklar. Hekim seçme haklarını da kullanarak anında sıra alabilecek olan vatandaşlar herhangi bir sorunla karşılaştıkları takdirde, hasta kabul birimi olaya müdahale edecek. Bu uygulama hastalarımızın, hastanemizdeki otomasyon sisteminden mümkün olan en üst düzeyde yararlanmalarını sağlayacaktır. Uygulamanın hastalar açısından çok verimli olacağına inanıyoruz." dedi.

Dijital kartını alan Gölcük Mahallesi Muhtarı Murat Başar, hastanede muayene olacağı polikliniğin önüne geçerek sıra aldı.

Başar, "Eskiden hasta kabul bölümünde uzun kuyruklar oluşuyordu. Sıra almak için sabahın erken saatlerinde geliyorduk. Hasta olmamız yetmiyor birde kuyrukta beklemek bizi daha da asabi hale getiriyordu. Bu uygulamanın herkesi çok rahatlatacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber