OMÜ Rektörü Akan: Hizmette kaliteyi yakalamak için işe personel eğitimiyle başladık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

FATİH YALÇINER-Türkiye

SAMSUN- Bir zamanlar adı skandallarla anılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), artık hizmetler konuşuluyor. Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi içinde köklü değişiklikler yapan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, işe personel eğitiminden başladıklarını, amaçlarının hasta ve yakınlarına daha iyi hizmet verebilmek için hastane çalışanlarına hizmet içi seminerler başlattıklarını söyledi.

Hastanenin halkla ilişkiler uzmanı Melike Demirtaş ve eğitim planlama sorumlusu Halis Dan tarafından hizmet içi seminerler personele 50'şer gruplar halinde veriliyor. Halkla ilişkiler, hasta personel ilişkisi, hasta yakınlarına davranış biçimleri, hizmet anlayışı gibi konularda hastane çalışanları bilgilendiriliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Müdürü İbrahim İnan, insanların tedavi için genellikle tıp fakültesini tercih etmesi sebebiyle eğitimlerin gerekli olduğunu söyledi. Günde ortalama 10 bine yakın kişinin fakülteye geldiğine dikkat çeken Tıp Fakültesi Hastanesi İç hizmetler Müdürü İsa Erfelay, kaliteli hizmetin asli görevleri olduğunu kaydetti. Erfelay, "Hastanemize günde binlerce hasta ve yakını gelmektedir. Hasta ve yakınlarına en iyi hizmeti verebilmek bizim asli görevimizdir. Bu doğrultuda personelimizi eğitmeye başladık. Hastaların sağlık kuruluşlarında birçok hakları bulunmaktadır. Personelimizi bu doğrultuda uzman eşliğinde eğitiyoruz. Eğitim seminerlerimiz yıl boyunca 50'li gruplar halinde devam edecektir.'' ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber