72 yaşında okuma yazma öğreniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2009 20:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mustafa Yıldız-Türkiye

BURDUR- Burdur'un Gölhisar ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından okuma yazma kursu açıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan 'Ana-Kız Okuldayız' kampanyası çerçevesinde açılan kursa katılan 13 bayan içerisinden Emine Dündar (72), en yaşlı olmasına rağmen azmiyle dikkat çekiyor.

Dündar, kurs açıldığı günden itibaren eğitime hiç ara vermediğini, büyük bir azimle okuma yazma öğrenmek için çaba harcadığını söyledi.

Yokluk ve kıtlık yıllarında yetiştiğini belirten Dündar, okula gidemediğini, okuma yazma bilmemenin sıkıntısını hayatı boyunca birçok yerde yaşadığını aktardı.

Dündar, "Okula gidemediğim için, küçük yaşta evlendim. Çoluk, çocuk ve tarla işleri derken kurslara da gitme imkânım olmadı. Son iki yıldır Halk Eğitim Merkezi'ndeki görevliler kursa katılmam için sürekli bana geliyordu. Ben de eşim hasta olduğundan dolayı bir türlü olumlu cevap veremedim ama kısmet bu seneye oldu. İnşallah okuma yazma öğrenip her yere kendim girip çıkacağım." diye konuştu.

Kız çocuklarının okula gönderilmemesinin çok yanlış olduğunu vurgulayan Emine Dündar, velilere bütün kız çocuklarının mutlaka okula gönderilmesi gerektiği yolunda tavsiyelerde bulundu.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Erdoğan ise, 2008-2009 eğitim öğretim yılında Gölhisar'da, kasaba ve köylerinde toplam 5 kurs açtıklarını dile getirdi.

Kursların talebe göre açıldığını belirten Erdoğan, yeterli sayıya ulaşır ulaşmaz yeni kursların da açılabileceğini kaydetti.

Okuma yazma kurslarında 45 yaşın altını hedef kitle olarak kabul ettiklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "45 yaş üstü olup kurslarımıza devam etmek isteyenlere de kapılarımızı açık tutuyoruz. Emine teyzenin katıldığı kurstaki 13 bayanın yaş ortalaması 53. Kursiyerlerin en genci 37, en yaşlısı ise 72 yaşında. Buradakiler zoru başardılar ve okumanın yaşı olmadığını gösterdiler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber