MEB'den 'okuma yazma bilmeyen öğrenci' haberine açıklama

Haber Giriş : 08 Aralık 2004 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, basında yer alan 'Okuma-yazma öğrenmeden son sınıfa kadar geldiler' başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

Açıklamada, okuma-yazma kursuna devam eden öğrencilerin durumlarının habere yansıdığı şekliyle olmadığı, hiç okula gitmemiş veya okulla bağlantıları çeşitli nedenlere kopmuş olan öğrencilerin kursa gittiği bildirildi. Milli Eğitim

Bakanlığı'nın "Sultanbeyli'de bulunan 20 ilköğretim okulunda eğitim gören; ancak üst sınıflara geçmelerine karşın henüz okuma-yazmayı çözemeyen yaklaşık bin öğrenciye özel sınıflarda gönüllü öğretmenler tarafından yeniden okuma-yazma öğretiliyor" şeklindeki geçilen haberle ilgili açıklamasında, "Bakanlığımız tarafından başlatılan 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in saygıdeğer eşleri Semra Sezer tarafından hayata geçirilen 'Ulusal Eğitim Seferberliği' çerçevesinde eğitimden uzak kalan ve yeniden eğitime kazandırılan çocuk ve gençlerle ilgili bir uygulamadır. Ara sınıflardan eğitime başlamak zorunda kalan bu öğrenciler diğer öğrencilerle aynı sınıflarda eğitim almaları yerine, özel sınıflarda eğitilmektedirler. Kaldı ki bu uygulama sadece İstanbul Sultanbeyli'de değil, söz konusu kampanyaların gerçekleştirildiği bütün illerde yapılmaktadır" denildi. Açıklamada ayrıca, basın tarafından yapılacak haberin bu açıklama çerçevesinde değerlendirilmesi istendi.

Bakanlık açıklamasında yine, haberde ileri sürülen durumdaki öğrencilerle ilgili olarak Bakanlığın Özel Eğitim Rehberlik ve Danışmanlık Genel Müdürlüğü'nce ayrı bir çalışma yürüttüğü ve bu durumda olan çocukların ayrı bir katagoride değerlendirildiği bilgisine yer verildi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber