BES, MEB önünde eylem yaptı

Haber Giriş : 06 Şubat 2009 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası, öğretmen ve öğretmen adaylarının sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde eylem düzenledi.

?Büyük Eğitimci Mitingi? adı verilen eyleme, sendika üyesi öğretmenler, öğretmen adayları katıldı. Eyleme, bazı Eğitim-İş üyeleri de destek verdi.

Eyleme katılanlar, üzerinde ?Biz size 29 harf öğrettik, ya siz?, ?One minute! Sayın Başbakan sözleşmeli öğretmen istemiyoruz? ve ?Alma öğretmenin ahını, çıkar aheste aheste? yazılı dövizler taşıdılar.

Sendika Genel Başkanı Gürkan Avcı, mitingte yaptığı konuşmada, hükümetin ve bakanlığın öğretmenlere şaşı baktığını iddia ederek, öğretmenlerin, tepkilerini yerel seçimlerde göstereceğini öne sürdü. Avcı, öğretmenlerin ?yoksulluğa, işsizliğe ve torpile muhtaç edildiğini? savundu.

?AKP'ye ak tebeşirle? cevap vereceklerini söyleyen Avcı, daha sonra takım elbise giydirilen ve kafasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in maskesi takılan vitrin mankeninin üzerine tebeşirle çarpı işareti yaptı.


Bağımsız Eğitimciler Sendikası mitinge 100 kişi katıldı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) tarafından on binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirileceği duyurulan Büyük Eğitimci Mitingi'ne katılan 100 kişi olunca eylem sönük geçti.

Mitingi takip etmek için bazı basın kuruluşları olay yerine canlı yayın araçlarını gönderdi. Ancak miting saati geldiğinde on binlerce kişinin katılacağı duyurulan eyleme yaklaşık 100 kişi katıldı. Mitinge katılımın az olması, eylemciler arasında bile alay konusu oldu. Bazı basın mensupları mitingi takip etmeden olay yerinden ayrıldı.

Büyük bir kalabalığa seslenmeye hazırlanan Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, 100 kişiye hitap etmek zorunda kaldı.

Avcı, hükümetin öğretmen atama politikalarını protesto ettiklerini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'i, atanmayı bekleyen 200 bini aşkın öğretmen adayına dönük vurdum duymaz tavır sergilemekle suçladı.

Gürkan Avcı, daha sonra Hüseyin Çelik'in temsil eden cansız mankenin üzerini tebeşirle çizdi. Mitinge takılan diğer eylemciler ise ellerindeki tebeşirleri cansız mankene fırlattı. Miting daha sonra olaysız sona erdi.

AA - CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber