Gökçek'in mal varlığı ile ilgili iddialar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2009 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in, kamuoyuna açıklamadığı biri Turan Güneş Bulvarı'nda, diğeri de Aziziye Mahallesi'nde iki evinin bulunduğunu ileri sürdü. Vural, "Biz elimize gelen belgeler istikametinde iddialarımızı söylüyoruz. MHP, doğru bilgilerle siyaset yapar" dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Vural, Gökçek'in, Samanyolu Televizyonu'nda, mal varlığı ile ilgili yaptığı konuşmanın kaydını, cep telefonuna kopyalayarak, gazetecilere dinletti.


Gökçek'ten MHP'li Vural'a hodri meydan


Gökçek'in televizyondaki yaptığı konuşmada, Ankara'daki gayrimenkulleriyle ilgili olarak "Oğlumun bir evi var. Bizim Çayyolu'nda kooperatif evimiz var. Pursaklar'da 500 küsur metrekare arsam var. Bunun haricinde de hiçbir şeyim yok" dediğini ifade eden Vural, gazetecilere, "20 Ekim 1948 Ankara doğumlu İ. Melih Gökçek adına, 15 Aralık 2008 tarihli Çankaya Belediye Başkanlığı Emlak Gelir Şube Müdürlüğü Emlak Vergisi Beyannamesi Suretini" gösterdi.

"Bu tarihte Ankara'da doğan başka bir İ. Melih Gökçek var mı? Bütün Gökçek'leri çıkarttığımız zaman burada sadece İbrahim Melih Gökçek var" diyen Vural, beyannameye göre Gökçek'in, Yukarı Dikmen Mahallesi Turan Güneş Bulvarı 26 bin 676 Ada 24 numaralı daireyi, 895 bin 882 liraya satın aldığını iddia etti.

Turan Güneş Bulvarı'ndaki evin, 4 bin 687 lira vergi borcunun da bulunduğunu öne süren Vural, "Sayın Kemal Unakıtan, acaba Melih Gökçek'e de vatandaşa gönderdiği gibi adam gönderdi mi?" diye sordu.

Gökçek'in, belediyeye ait arsalarda nasıl usulsuzluk yaptığını, kimlere peşkeş çekildiğini ve ne kadarlık rant oluşturulduğu konusunda 9 Şubat Pazartesi günü basın toplantısı düzenleyeceğini belirten Vural, açıklamalarını belgeler istikametinde yaptığını yineledi.

"Balık baştan kopar, bu hükümetin ve Başbakanın, yolsuzlukla ve imar rantlarıyla mücadele gibi bir amacı da hedefi de yoktur. Melih Gökçek'i de neden aday yaptığı konusu da cevaplandırılması gereken ayrı bir husustur" diyen Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı, gösterdiğim belgelerin doğru olduğunu iddia ediyorsa, bunları ispat etmelidir. Bunun da muhatabı, belgelerin oluşturulduğu yerdir. Bunu ispatlaması için de Ankara'da başka İbrahim Melih Gökçek'in olduğunu ispatlaması lazım. YSK bilgilerinde başka Melih Gökçek yok. Biz kimsenin helal malının takipçisi değiliz. İnsanlar ev sahibi olabilir. Bunu insanlardan saklamak, kaynağını açıklamak da kamu görevlilerinin görevidir."

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ispatlamaması durumunda kendisinin istifaya davet edildiğini hatırlatan Vural, "Kendisinin karıştırdığı hatlardan dolayı başkasının istifasını isteyen çok nadir örneklerden birini teşkil ediyor. Önce hesap vermesi gereken kendisidir. Biz de kendisinden hesap soracağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber