33 bomba bulunan evden kemik kalıntıları çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bir evde yapılan hafriyat çalışması sırasında 33 el bombasının çıkmasının ardından söz konusu evin eski sahibi olan ve Hizbullah terör örgütüne üye olmaktan tutuklu bulunan şahsın bir akrabasının evinde de kazı çalışması başladı.

Mazıdağı ilçesinde bir evde yapılan hafriyat çalışması sırasında çıkan 33 el bombasının ardından evin eski sahibi F.Ş'nin kardeşi H.Ş'nin damadı Ş.E.'in evi de kazılmaya başladı. Ş.E.'nin evinin Hizbullah terör örgütü tarafından kullanıldığı iddia edildi. Evde kemik kalıntılarının bulunduğu ve kemiklerin kriminoloji laboratuvarına gönderildiği öğrenildi.

33 el bombasının çıktığı evin ardından bu evin eski sahiplerine ait başka bir evde daha başlatılan kazı çalışmaları sırasında evin içinden sokağa çıkan bir tünel tespit edildiği belirtilirken, mahalle sakinleri evin Hizbullah terör örgütü tarafından karargah olarak kullanıldığını söyledi. Hizbullah üyesi olmaktan tutuklu bulunan F.Ş ile kardeşi A.Ş'nin sattığı belirtilen evde dün ortaya çıkan el bombalarının ardından başlatılan soruşturma sürdürülüyor. Mazıdağı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, dün akşam ara verilen kazı çalışmalarına bugün sabah saatlerinde yeniden başlandı. Soruşturma kapsamında F.Ş ve A.,Ş'ye ait olduğu belirlenen bir evde daha kazı çalışması yapılmaya başlandı.

Gündoğan Mahallesi'nde bulunan ve H.Ş'nin damadı Ş.E.'nin oturduğu evdeki kazı çalışmaları bugünlük sona erdi. Kazı çalışmaları sırasında evin içinden sokağa çıkan bir tünel bulunduğu ileri sürüldü. Her iki evin çevresinde güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, evin içine kimsenin girmesine izin vermiyor. Mahalle sakinleri, Hizbullah üyelerinin bugün kazı çalışmalarının yapıldığı evi kullandıklarını belirterek, Hizbullah üyelerinin 1992 yıllında evin içinden eşek ve el arabası ile toprak taşıdığını ileri sürdüler. Mazıdağı'nda Hizbullah sorumlusu olduğu gerekçesiyle tutuklanan F.Ş'nin Adana Pozantı'da 2001 yılında bir villaya yapılan baskın sonucu öldürülen Hizbullah sorumlularından Selahattin Ürük'ün sağ kolu olduğu belirtildi. F.Ş, Ürük'ün öldürülüşünün ardından Niğde'de bir evde yakalandı. 2002 yılında Hizbullah üyelerine yapılan operasyondan sonra da iki defa cezaevine konulan F.Ş'nin, güvenlik güçlerine teslim olduğu ve Derik Kapalı Cezaevi'nde bulunduğu bildirildi .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber