Karakolda avukata kurşun sıkan polis tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2009 19:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak Barosuna kayıtlı iki avukata, karakolda bir polis memuru tarafından ateş edildiği ileri sürüldü. Nöbetçi mahkemeden polis için tutuklama kararı çıktı.

Ateş ettiği iddia edilen polis memurunun çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Şırnak Barosu Başkan Yardımcısı İdris Tanış, olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında, avukat arkadaşlarının olaydan şans eseri yara almadan kurtulduklarını ifade etti.

Tanış, olayın, avukat Hüseyin Cihan'ın bir trafik suçu nedeniyle çağrıldığı Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'nda meydana geldiğini belirtti.

Avukat Cihan'ın, karakola, beraberinde avukat Serhat Kadırhan ile gittiğini kaydeden Tanış, şunları söyledi:

''Şehit Mehmet İşler Polis Karakolu'nda, meslektaşlarımız avukat Hüseyin Cihan ve avukat Serhat Kadırhan'a, aynı karakolda görevli polis memuru B.Ö. tarafından öldürme kastıyla ateş açılmış, arkadaşlarımız şans eseri olaydan yara almadan kurtulmuşlardır. Vatandaşın can ve malını korumakla görevlendirilen bir polis memurunun, fütursuzca karakolun içinde böyle bir eyleme girişmesinin savunulur hiçbir tarafı olamaz. Olayı nefretle kınıyoruz. Eylemi gerçekleştiren polis memurunun görevden alınması ve tutuklanması hukuk devletinin gereğidir.''

Avukat Hüseyin Cihan da polis memuru hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

Diğer avukat Serhat Kadırhan ise karakolda tartıştıkları polis memurunun üzerlerine 3-4 el ateş ettiğini belirterek, ''Karakolda, arkadaşım Hüseyin Cihan ile bir polis memuru tartıştı. Polis memuruna bu şekilde davranmaması gerektiğini söyledim. Benimle de tartışmaya başladı. Ben de sicil numarasını istedim. Vermedi ve bir arbede yaşandı. Arbede sırasında polis memuru silahına davrandı ve o esnada kaçan bir kişinin üstüne bir el ateş etti. Cam kurşun geçirmez olduğundan isabet ettiremedi. Daha sonra silahını bize doğrultarak 3-4 el ateş etti. Bu arada, bir polis memuru onu durdurmaya çalışıyordu'' diye konuştu.

-POLİS MEMURU TUTUKLANDI-

Yaşanan gelişmelerin ardından, avukatlar Cihan ve Kadırhan, polis memuru B.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan B.Ö, adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifade veren B.Ö'nün, nöbetçi mahkemece tutuklandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber