Avrupalı öğretmenler Adana'da

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2009 16:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buhara İlköğretim Okulu'nun hazırladığı Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Romanya, Polonya, Yunanistan, Almanya, Letonya ve Portekiz'den 28 öğretmen Adana'ya geldi. Yabancı öğretmenler bir hafta kalacağı Adana'da öncelikle Buhara İlköğretim Okulu'nu gezerek sınıfları inceledi.

Öğretmenler okul öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı folklor gösterileri, halk oyunlarını izledi. Ayrıca ebru sanatı konusunda bilgiler aldı. Misafir öğretmenler yarın ise Adana Valisi İlhan Atış'ı makamında ziyaret edecek. Ayrıca Merkez Camii, Yağ Camii, Ulu Camii, Taşköprü, Büyük Saat gibi Adana'nın tarihi ve turistik yerlerini gezecek.

Okul Müdürü Ali Küçükaydın, misafir öğretmenlere AB projeleri kapsamında ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Öğretmenlere Adana'yı ve Türkiye'yi tanıtmaya çalıştıklarına dikkat çeken Küçükaydın, "Kentimizin güzelliklerini ve kültürünü en iyi şekilde öğretmenlerimize tanıtacağız." dedi Küçükaydın, Comenius Projesi kapsamında kültürlerarası eğitim girişimlerinin geliştirilmesi, öğretmenlerin kültürlerarası eğitim alanındaki becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışma yaptıklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber