Cilo Dağı'nda oturan 12 öğrenci, eğitim için, yola dün çıktı

Haber Giriş : 09 Şubat 2009 22:14, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yarıyıl tatilinin ardından 15 milyon çocuk bugün okula dönüyor. Cilo Dağı'nda oturan 12 öğrenciyse yola dün çıktı, çünkü okulları Yüksekova'da, yolları kapalı ve karda beş kilometre yürümek zaman alıyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde köy yolları kardan kapalı olan öğrenciler, bugün başlayacak ikinci yarıyıl eğitimleri için dün kızağa bindirilerek beş kilometre uzaktaki köye ulaştırıldı.

Yüksekova Büyükçiftlik Beldesi'ne bağlı Buzul Cilo Dağı'nda bulunan Kandilli Mahallesi'nin Yüksekova'da eğitim gören 12 öğrencisi, kızak ile okullarına döndü. Köy yollarının kar yağışının başladığı ilk günden itibaren kapalı olduğunu ve çığ tehlikesi bulunduğu gerekçesi ile açılmadığını belirten mezra sakinleri, çocuklarının yarıyıl tatiline geldikleri gibi giderken de beş kilometre yürümek veya kızakla gitmek zorunda kaldığını belirtti.

3 bin metre yüksekliğinde bulunan köydeki ilköğretim öğrencileri, velileri tarafından kızağa bindirilerek dağdan indirildi. Uçurumun bulunduğu noktaya kadar kızakla getirilen öğrenciler, daha sonra iki metre kalınlığındaki karı yararak bir sonraki köy olan Yeşilova'ya ulaştırıldı.

Yolda duruma isyan eden öğrenciler çok korktuklarını ama her şeye rağmen eğitim için mücadele verdiklerini belirterek ?Sırf bu yüzden köyümüzde onlarca çocuk okula gidemiyor. Aileler ?Yol sorun oluyor' diye kızlarını okutmuyor. Biz de bir an önce köy yolumuzun açılmasını istiyoruz? dedi. Öğrenciler, beş saat süren zorlu bir yolculuğun ardından bir araca bindirilerek Yüksekova'ya ulaştırıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Büyükçiftlik Belde Belediyesi yetkilileri, söz konusu mahalle yolunun çığ tehlikesi nedeniyle henüz açılmadığını belirtti.

TARAF

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber