Çelik: Tuzu kuru medya yardımlara karşı çıkıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dün 2008-2009 öğretim yılının 2. yarıyıl açılışı dolayısıyla Milli Piyango Başkent İş Okulu'nda engelli öğrencilere ücretsiz kitap dağıttı. Çelik, ?seçim rüşveti' eleştirilerine neden olan yardımlarla ilgili olarak şöyle konuştu:

?Başkasının derdiyle dertlenmemek yani diğerkâm olmamak hastalıktır. Devletimizin, hükümetimizin sosyal devlet anlayışı çerçevesinde fakir fukaraya uzatılan eli hazmedemeyenler var. Bu Türkiye'ye mahsus bir şey değil. İngiltere'de bir anne hamile kalınca hemşire evine gider, istediği zaman evine doktor gider ve gıda yardımı alır. Kapitalizmin en vahşi şekli bizde vardır ama hükümetimiz sayesinde vatandaş sosyal devleti iliklerine kadar hissetmiştir.

Ücretsiz ders kitabı, kömür dağıtımıyla hissedilmişti. Anneler şartlı nakil transferiyle hesaplarına gönderilen paralarla bunları hissetmiştir. Tuzu kuru olanlar bunlara karşı çıkıyor, kendilerinin böyle bir derdi yok ama sosyal devlet işlemeye devam edecek. Birileri rahatsız olsa da devam edecek. Çalışmalarımızı, faaliyetlerimizi bazı insanlar sindiremiyor. Biz onlara ?Yaptığımız hizmetlerden dolayı bazılarına verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' diyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber