Mart ayı başında açılacak olan hızlı tren, ilk 1 ay ücretsiz olabilir

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hızlı tren Mart'ta

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir bölümünden oluşan 1. etabının açılışı Mart'ın ilk haftasında yapılacak. Açılışı gerçekleştirecek olan Başbakan Erdoğan, trenle Eskişehir'e geçerek miting yapacak

HAMDİ ATEŞ /ANKARA

Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-Eskişehir bölümünden oluşan 1. etabının açılışı Martın ilk haftasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak. Türkiye'nin ilk hızlı trenin hayata geçmesi nedeniyle görkemli bir tören düzenlenecek. Ankara'daki törenin ardından Erdoğan, 250 kilometre hız yapan trenle Eskişehir'e gidecek ve orada da miting yapacak. Türkiye'nin 35 yıllık rüyası haline gelen hızlı trenin hizmete açılmasına günler kaldı. Ankara-Eskişehir arasında hizmet verecek Türkiye'nin ilk hızlı trenin hizmete açılması nedeniyle TCDD hummalı bir çalışma yürütüyor.

250 KM HIZLA MİTİNGE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın programına göre günü kesinleşecek açılış Mart ayının ilk haftasında gerçekleştirilecek. Açılış için görkemli bir tören yapmayı planlayan TCDD yönetimi, hızlı trenin yanında Adapazarı'ndaki hızlı tren fabrikası ile Adana-Mersin arasındaki raybüslerin açılışını da gerçekleştirmeyi planlıyor. Açılış yapıldığı gün önce Ankara'da bir tören düzenlenecek. Törene çok sayıda yabancı konuk da katılacak. Açılış törenin ardından Başbakan Erdoğan ve kabine üyeleri hızlı trenle Eskişehir'e geçecek. Erdoğan Eskişehir'de de miting yapacak.

Ücretsiz seferler olacak

Genel Müdür Süleyman Karaman, daha önce yaptığı açıklamada, 30-40 TL arası bir fiyata işaret etmişti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, açılışın ardından 1-2 ay süreyle hızlı trenin ücretsiz olmasını istediğini belirtmişti. TCDD'nin, bu konuda verilmiş bir kararı yok. Ancak TCDD yönetimi, vatandaşların ilgisini çekmek için belli bir dönem ücretsiz sefer yapma konusuna sıcak bakıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber