200 TL'lik eğitim yardımı için izdiham

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Şubat 2009 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından çocuğu eğitim gören yeşil kart sahiplerine yapılacağı duyurulan 200 TL'lik eğitim yardımını almak için müracaat edenler izdihama neden oldu.

Tarsus Kaymakamlığı'ndaki vakfa gelenler, koridorlarda uzun kuyruklar oluşturdu. Yardım alabilmek için ellerindeki belgelerle sırada bekleyenler, zaman zaman kapı önünde izdihama neden oldu. Sıra yüzünden çıkan tartışmalar da itişmelere dönüşünce olaya polis müdahale etti. Yardım müracaatında bulunmak isteyenler, polis gözetiminde sıraya sokuldu. Saatlerce kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar, ?Herkes birbirinin sırasına girmeye çalışıyor. Dolayısıyla tartışma ve ufak çaplı kavgalar çıkıyor. Bize sadaka verir gibi yardım dağıtmasınlar iş versinler. Kaymakamlık koridorlarında rezil olmak istemiyoruz? diye tepki gösterdi.

Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın eğitim yardımı kalemi kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere 200'er TL dağıtılmasının daha önceden planlandığını, 1'inci yarıyıl döneminde de benzer bir yardım yapıldığını, yeni bir karar olmadığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber