Milli Eğitim, 'hayırseverler ansiklopedisi' hazırlıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 22:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, son 50 yılda eğitime katkıları 240 milyon doları geçen hayırseverlere vefa borcunu ödemek için harekete geçti. Son 5 yılda eğitime devletten daha fazla yatırım yapan hayır sahiplerini ölümsüzleştirmeyi amaçlayan müdürlük 'Doğduğu Topraklarla Ödeşenler' adıyla hayırsever ansiklopedisi oluşturmayı kararlaştırdı.

Bu çerçevede başlatılan çalışmalar kapsamında hayırseverler ve eğitim alanında yaptıkları yatırımlar geniş çaplı inceleme yapılarak fotoğraflandı. Farklı görsel materyallerle desteklenecek olan ansiklopedinin 300 sayfadan oluşacağı bildirildi.

Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, eğitime hayırsever desteğinin gelenek haline dönüştüğünü belirterek, hayırseverlerin 6 yılda eğitime sağladığı okul ve derslik için yaptığı bağış miktarının devletin aktardığı kaynaktan daha fazla olduğunu söyledi. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası'nın başladığı 2003 yılından beri Kayseri'de 50 okul ve 1000'i aşkın derslik yaptırıldığını anlatan Ayata, okul ve derslikler için devlet tarafından 55 milyon TL harcanırken, hayırseverlerin katkısı ise 90 milyon TL olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Eğitime farklı şekilde katkı sağlayan hayırseverleri onurlandırmak amacıyla 'Hayırsever Ansiklopedisi' hazırladıklarını belirten Ayata, "Yapacağımız çalışma Türkiye'de bir ilk olacak. Ansiklopedi niteliğindeki bu yayın için geniş çaplı bir çalışma yapıyoruz. Şimdiye kadar 250 okulun fotoğrafını çektik. Hayırseverlerimiz tarafından Cumhuriyet döneminden sonra yaptırılan bütün okulları tek tek gezdik. Yaşayan hayırseverlerle okullarının fotoğraflarını çektik. Şu ana kadar 300 sayfaya ulaştı. Hazırladığımız eserin ismini 'Doğduğu Topraklarla Ödeşenler' koymayı düşünüyoruz" diye konuştu. Okul fotoğraflarının tek tek çekilip ansiklopedi için hazırlandığını ifade eden Ayata, ansiklopedinin basılması için sponsor aradıklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber