Erdoğan, öğrencilerin soğukta bekletilmesine tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2009 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde lise öğrencilerinin soğuk havada kaban ve montsuz bekletilmesine tepki gösterdi.

Erdoğan, öğrencilere, "Sizler sınıflarınıza geçebilirsiniz. Ben paltoyla durduğuma göre sizler üşüdünüz" dedi. Başbakan Erdoğan'ın sözlerine rağmen öğrenciler içeri sınıfa girmedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu'da mitingin ardından, Valilik tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Yapımı tamamlanan Aytaç Eruz Lisesi'nin bahçesindeki toplu açılış töreni için lisenin öğrencileri de hazır bulundu. Öğrenciler, soğuk havada yaklaşık 2 saat Başbakan Erdoğan'ın tören alanına gelişini bekledi. Erdoğan, tören alanına geldiğinde merdivenlerde sıra olan öğrencilerin oldukça üşüdüğünü görünce Vali Mustafa Kara'ya tepki gösterdi. Daha sonra kürsüye gelen Erdoğan, sözlerine başlamadan önce öğrencilere dönerek, "Öyle zannediyorum ki biraz üşüdünüz. Sizler sınıflarınıza geçebilirsiniz. Ben paltoyla durduğuma göre sizler üşüdünüz. Sınıflarınıza geçebilirsiniz." dedi.

Öğrenciler, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerine alkışlarla karşılık verdi. Ancak lise öğrencileri, Başbakan Erdoğan'ın bu jesti karşısında sınıflarına girmek yerine yerlerinde kalmayı tercih etti. Bu yüzden konuşmasını 8 dakikada tamamlayan Erdoğan, soğuğa rağmen kendisini dinleyen Aytaç Eruz Lisesi öğrencilerine kapalı spor salonu müjdesi verdi.

Öğrencilerin yanına giden Erdoğan onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

53 BİNA VE TESİSİ HİZMETE AÇTI

Erdoğan, TOKİ'nin tamamladığı bin 267 konutun anahtarlarını da sahiplerine teslim etti. Yapımı devam eden ve yapımına başlanacak konutlarla birlikte TOKİ'nin Kastamonu'daki toplam konut sayısı bin 777'yi bulacak.

Toplam 53 bina ve tesisin hizmete açıldığı törende Erdoğan, ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen 23 tarihi cami, hamam ve çeşmelerin de açılışını yaptı.

Erdoğan'ın hizmete açtığı cami ve mescitler şöyle :

"Mahmutbey Camii, Saray Camii, Topçuoğlu Camii, Honsalar Camii, Tekke Camii, Alacamescit Camii, Hamidiye Camii, Hamzaağa camii, Karanlık Evliya Camii, Seyit Serçe Camii ve Türbesi, Kötürüm Beyazıt Camii, Veznedar Camii, Yakuppaşa Camii, Kolukaraoğlu Camii, Meraşi Abdurrahman Paşa Camii. Vakıf Hamamı, Bey Hamamı, Araba Pazarı Hamamı, Çayırcık Hamamı ve Gazipaşa Çeşmesi"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber