'Kemal abi' seçime kadar yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın sağlık sorunundan dolayı yerel seçimlere kadar görevine dönmeyeceği Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından, Unakıtan'ın seçim bölgesi olan Eskişehir milletvekillerine söylendi. Erdoğan önceki gün görüştüğü Eskişehir milletvekillerine, "Maliye Bakanı 1 - 1.5 ay kadar olmayacak. Seçimlerde olmayacağı için siz de Meclis çalışmalarına katılmayın, gidip bölgenizde çalışın. Eskişehir size emanet" dedi.

Unakıtan kliniğe yattı...

Bu arada tedavi için ABD'ye giden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cleveland Clinic'e kaydını yaptırarak, hastaneye yattı. Unakıtan ile Türk kardiyolog Murat Tuzcu'nun ilgilenmesi bekleniyor.

Şerife ÜSTÜNER/TAKVİM


Kemal Bey amma meşhurmuş

ABD'ye giden Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, tedavi göreceği Cleveland Clinic'e yattı.

Eşi Ahsen Unakıtan, çocukları Zeynep ve Abdullah'ın refakatinde Ankara'dan başlayıp İstanbul ve New York aktarmalı uçaklarla tüm gün ve gecesini yollarda geçiren Maliye Bakanı'nı, New York J.F. Kennedy Havalimanı'nda Hürriyet karşıladı. Ahsen Unakıtan, yol yorgunluğuna rağmen dinç görünen eşiyle, "Amma da meşhurmuş Kemal Bey, her yerde tanıdıkları çıkıyor" diye şakalaştı. Doktorların son tetkiklerinde, 3 damarından ikisinin yüzde 100, birinin de yüzde 95 tıkalı olduğu belirlenen Unakıtan'a ABD'de uygulanacak tüm tedavilerin faturasını, milletvekili tedavi yönetmeliği gereği devlet ödeyecek.

Unakıtan için gerekli olan, "Yurt içinde tedavisi mümkün olmadığından yurt dışında tedavi görmesi gerekir" raporunu Hacettepe Üniversitesi hazırladı, hakem hastane olan Numune Hastanesi onayladı. New York'tan, tedavi göreceği Ohio eyaletindeki Cleveland kentine Hürriyet muhabiriyle birlikte uçan Unakıtan Cleveland Clinic Kalp ve Damar Hastalıkları Bölümü kardiyologlarından Dr. Murat Tuzcu tarafından muayene edilecek. Bir dizi testten geçecek Unakıtan'a üçlü by pass mı yapılacağına yoksa stent mi takılacağına uzmanlar heyeti karar verecek.

Doğan ULUÇ / CLEVELAND- Nuray BABACAN/HÜRRİYET


Maliye Bakanı Unakıtan bypass ameliyatı olacak

New York/Cleveland - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın gelecek hafta ABD'nin Cleveland kentinde bypass ameliyatı olması bekleniyor.

Unakıtan'ın Cleveland Clinic'te dün ilk tetkiklerinin ve muayenesinin yapıldığı, gelecek hafta içinde Unakıtan'ın bypass ameliyatı olmasının beklendiği öğrenildi.

Cleveland Clinic'in medya ile ilişkilerden sorumlu yetkilisi Brian Kolonick verdiği bilgide, Unakıtan'ın hastanenin Kalp ve Damar Hastalıkları Bölümü kardiyologlarından Dr. Murat Tuzcu başkanlığındaki doktorlar heyeti tarafından muayene ve tetkiklerinin yapıldığını, Bakanın gelecek hafta içinde bypass ameliyatı olmasının beklendiğini söyledi.

Kolonick, ameliyatın Dr. Murat Tuzcu tarafından değil hastanenin başka bir operatör doktoru tarafından yapılacağını, ancak doktorun kim olduğunu söyleyemeyeceğini belirtti. Kolonick Bakanın hangi gün ameliyat olacağı konusunda da bilgi veremeyeceğini ifade etti.

Kolonick "Bakan Unakıtan gayet iyi durumda; hastanede tetkik ve muayeneleri yapıldı, gelecek hafta içinde bypass ameliyatı olması bekleniyor, kendisinin ve ailesinin morali son derece yüksek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber