Hakkını arayan tüketici kazanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2009 13:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Edirne'de, geçen yıl Tüketici İl Hakem Heyetine yapılan 978 başvurudan 500'ünün tüketici lehine sonuçlandığı bildirildi.

Edirne Tüketici İl Hakem Heyeti Başkanı Oğuzhan Elçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketicilerle satıcılar arasındaki uyuşmazlıkları çözümlemek ve tüketici mahkemelerine delil olarak sürdürülecek kararları almak üzere kurulan Tüketici İl Hakem Heyetine geçen yıl 978 başvuru yapıldığını söyledi.

Başvurulardan 634'ünün karara bağlandığını, 344 dosya ile ilgili incelemenin sürdüğünü ifade eden Elçin, ''Karara bağlanan 634 dosyadan 500'ü tüketici lehine, 134'ü ise tüketici aleyhine sonuçlandı.'' dedi.

Şikayetlerin büyük çoğunluğunun kredi kartından, cep telefonundan, beyaz eşya ve ayakkabıdaki kusurdan, kapıdan satışlardan ve küçük ev aletlerinden kaynaklandığını vurgulayan Elçin, toplumun tüketici hakları konusundaki bilinç düzeyinin arttığını belirtti.

Elçin, şöyle devam etti:

''Artık, Edirneli tüketici her konuda hakkını aramasını biliyor ve haklılığını ispat ediyor. Bu nedenle üretici de kendine çeki düzen vermeye başladı. Tüketici haklarına sahip çıkmadığı sürece, üreticinin hassas davranması beklenemez. O nedenle vatandaş aldığı ürün veya hizmetlerden şikayeti varsa mutlaka İl ve ilçelerdeki Tüketici Hakem heyetlerine başvursun.''

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvuruların her geçen gün arttığını vurgulayan Elçin, son 5 yılda toplam 2 bin 418 dosyanın sonuçlandırıldığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber