Dolar 1.67'ye dayandı, Cumhuriyet 333 TL

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Şubat 2009 07:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

AYFER YILDIZ

Güne 1.63 TL'den başlayan dolar, öğleden sonra G. Afrika'nın kredi notunun düşürüleceğine yönelik söylentilerin etkisiyle, gelişmekte olan ülke para birimlerine gelen satışlarla 1.67 TL'ye dayandı

Güney Afrika para birimi randın yanı sıra Macaristan forinti ve Polonya zlotisi de dolar karşısında değer kaybetti. Dolardaki yükselişi değerlendiren uzmanlar, ?Global krize yönelik endişeler sürüyor. ABD'nin kurtarma paketi beklentileri karşılayamadı. ABD'nin resesyondan kısa zamanda çıkamayacağı düşünülüyor.?Avrupa'daki sorunlar da sürüyor. Bu nedenle gelişmekte olan ülkelerden çıkışlar söz konusu? dedi.

İşsizlik korkuttu

Avrupa ve ABD'de bankaların zararlarının artacağına yönelik kaygıların yanı sıra Euro Bölgesi sanayi üretiminin yüzde 2.6 daralması, ABD'de işsizlik maaş başvurularının 623 binle beklentilerin üzerinde gelmesi piyasalardaki tedirginliği artırdı.

Avrupa borsaları yüzde 2'yi aşan oranda değer kaybetti. Gün boyunca sakin bir seyir izleyen İstanbul Borsası da yurtdışı piyasaların etkisiyle yüzde 1.48 değer kaybıyla 25 bin 23 puandan kapandı. ABD Borsası'nda Dow Jones endeksi yüzde 2.4 değer kaybıyla açıldı.

Yatırımcı altına koştu

Piyasalardaki tedirginliğin artması ve doların yükselişi altın fiyatlarını da yukarı taşıdı. Uluslararası piyasalarda altının onsu 946 dolara çıktı. Yurtiçinde ise Cumhuriyet altını 6 TL yükselerek 333 TL'ye çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber