Adalet Bakanlığı, Sevgi Erenerol'un iddialarını yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Şubat 2009 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASIN AÇIKLAMASI

14 -16 Şubat 2009 tarihli bazı basın yayın organlarında, kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen dava kapsamında tutuklu bulunan Sevgi Erenerol'un, Silivri Cezaevi'nde erkek görevlilerin gözetiminde,1500 erkek hükümlü ve tutuklu ile beraber tutulduğu şeklinde gerçeğe aykırı iddialara yer verilmiştir.

Silahlı terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla tutuklanan Sevgi Erenerol ve Fatma Cengiz, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda barındırılırken, 15.01.2009 tarihinde Silivri 8 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişlerdir. Bu nakil işlemi, Sevgi Erenerol'un İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce cezaevine yakın duruşma salonunda görülen duruşmaları yakından takip edebilmesi, Fatma Cengiz'in de yürütülen soruşturma kapsamında avukatlarıyla daha rahat görüşebilmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir.

Halen tutuklu bulunan Sevgi Erenerol ve Fatma Cengiz, Silivri 8 Nolu Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bayan hükümlü ve tutuklulara tahsis edilmiş bölümde barındırılmaktadır. İki kadın tutuklunun kaldığı bu bölümde 2'si infaz ve koruma başmemuru, 13'ü infaz ve koruma memuru olmak üzere toplam 15 bayan memur görevlendirilmiştir. Erkek hükümlü ve tutukluların adı geçenlerle herhangi bir şekilde irtibat kurmaları mümkün değildir. Cezaevi idaresi, kadın tutukluların şahsi ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için gerekli tedbirleri almıştır.

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 10/2 maddesine göre, ihtiyaç halinde bayan hükümlü ve tutukluların cezaları, diğer ceza infaz kurumlarının bayanlara tahsis edilmiş bölümlerinde infaz edilebilmektedir. Buna istinaden Silivri 8 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun bir bölümü, yüksek güvenlikli kurumlarda barındırılması zorunlu olan kadın hükümlü ve tutuklulara tahsis edilmiştir. Ülkemizde halen bir bölümünde bayan hükümlü ve tutuklu bulunan 103 ceza infaz kurumu bulunmaktadır. Ayrıca bu konudaki genelge uyarınca tutukluların öncelikle yargılandıkları mahkemenin bulunduğu yerdeki kapalı ceza infaz kurumlarında barındırılması gerekmektedir.

Mevzuatta yer alan bu düzenlemeler doğrultusunda adı geçen tutuklular, 8 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunun kadınlara tahsis edilen bölümünde ve kadın görevlilerin gözetiminde barındırılmaktadır. Kadın tutukluların, erkek görevlilerin bulunduğu cezaevinde erkek hükümlü ve tutuklularla birlikte kaldıkları yönündeki iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber