Öğretim üyelerinin 'Facebook' davasında karar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2009 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de, başka bir öğretim üyesinin adını kullanarak internetteki sosyal paylaşım sitesi "Facebook"ta sayfa açtığı

iddiasıyla yargılanan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) öğretim üyesine, 5 ay hapis cezası verildi.

Denizli 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan PAÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saadettin Sarı, adına açılan sayfa nedeniyle şikayetçi olan aynı üniversiten Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı

katıldı.

Suçlamaları reddeden Saadettin Sarı, kablosuz internet bağlantısı kullandığını belirterek, "Evimin çevresinde oturan ve kablosuz bağlantıyı görebilen bir bilgisayar kullanıcısı, bu olayı gerçekleştirmiş olabilir. Bu iftiradan başka bir şey değil" dedi.

Böyle bir olayla gündeme gelmelerinin kendi adına üzüntü verici olduğunu ifade eden Doç. Dr. Sarı, konuyla ilgili basında yer alan haberlerin de yıpratıcı olduğunu kaydetti.

Yargılama sonunda sanığın, "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçunu işlediği kanaatine varan mahkeme, Doç. Dr. Sarı'yı 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sarı'nın duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme, indirime giderek hapis cezasını 5 aya indirdi.

Sarı, duruşmanın ardından kendisine komplo kurulduğunu öne sürerek, kararı temyiz edeceğini bildirdi.

-OLAYIN GEÇMİŞİ-

PAÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Safi Avcı, kendi adına internetteki sosyal paylaşım sitesi "Facebook"ta sayfa açıldığı gerekçesiyle Denizli Cumhuriyet Savcılığına suç

duyurusunda bulunmuştu. Yapılan teknik araştırmada, internet portalındaki işlemin, aynı bölümün öğretim üyelerinden Doç. Dr. Saadettin Sarı'nın bilgisayarından yapıldığı belirlenmişti.

Sarı hakkında "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber