Erdoğan istedi Altınok gitti

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da yıllardır Gökçek'le kavgalı olan Keçiören Belediye Başkanı Altınok'un internette yayılan "yasak aşk kaseti" ile ilgili olarak önceki gün Başbakan Erdoğan'ı aradığı ancak ulaşamadığı öğrenildi..

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile yıllardır kavgalı olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un "yasak aşk kasedi"nin internet ortamında yayılması sonrası AK Parti yönetiminden gelen "çekil" telkini üzerine adaylıktan istifa ettiği öğrenildi. Altınok'un 10 yıl önce çekildiği ileri sürülen görüntülerle ilgili Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediği ancak başaramadığı belirtildi. AK Parti, Altıok'un yerine Keçiören Belediye Başkanlığına Mustafa Ak'ı aday gösterdi. Ak, Ankara İl Başkan Yardımcılığı ve AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştu.

KAPIDA BEKLEDİ

Altınok'un, N.Ö. isimli kadın ile birlikteyken çekildiği iddia edilen görüntülere ilişkin CD, birkaç gün önce zarf içinde bazı medya mensuplarına iletildi. Altınok, görüntülerin internette yayınlanmaması için yasak koydurttu. Derdini anlatmak için Erdoğan'la görüşmek isteyen Altınok, önceki gün sabah Erdoğan'ın Keçiören'deki evine gitti. 2 saatbeklediği Erdoğan'ın kapısından geri çevrilen Altınok, Nevşehir mitingi sonrası, Genel Merkeze giderek, Erdoğan ile görüşmek için yeniden şansını denedi. Bu kez de başarılı olamayan Altınok, gergin bir şekilde, ilçe belediye meclis üyeleri adaylıkları için yapılan toplantıya katıldı. Toplantıda Gölbaşı, Keçiören ve Yenimahalle'de İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeliklerine kimlerin aday gösterileceği uzun süre tartışıldı. Gökçek'in bu yerler için çok sayıda isim yazdırması Altınok'ta rahatsızlık yarattı. Belediye Meclis üye listeleriyle ilgili Erdoğan da bilgilendirilirken, Altınok, görüştüğü bir genel başkan yardımcısından "Bu kaset işi hem sana hem de partiye büyük zarar verir. Listeleri bahane ederek adaylıktan çekil" telkini aldı. Altınok, bunun üzerine adaylıktan istifa etti.

SERVİSİ KİM YAPTI?

2004'te yapılan seçim öncesinde de "konuşulan" görüntülerin basına kim tarafından servis ettiği ise anlaşılamadı. 5 yıl önce yaşanan adaylık yarışı sırasında, "Elimdeki pembe dosyayı açıklarsam, insan içine çıkamaz" diyen Gökçek, dün "Aramızdaki soğukluğa rağmen böyle bir olayın olmasını kesinlikle istemezdim Belden aşağı siyaset iğrenç bir şey" dedi. Büyükşehir Belediyesi kaynakları ise CD'nin MHP tarafından dağıtıldığını ileri sürdüler. Bu arada Altınok'un Ergenekon tutuklusu emekli tümgeneral Levent Ersöz ile yaptığı görüşmenin de AKP'de rahatsızlık yarattığı iddia edildi.

Yazıcı aradı YSK kapısından döndü

Altınok, AK Parti'den istifa edip Keçiören'den bağımsız aday olmak için dilekçesini hazırladı ancak daha 15 dakika süresi olmasına rağmen Keçiören İlçe Seçim Kurulu'na yazılı başvuruda bulunmadı. Altınok'u başvuruya giderken Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın telefonla aradığı ve bu görüşmenin ardından fikrini değiştirdiği öğrenildi. Böylece 29 Mart seçimlerine giremeyen Altınok, akşam üstü düzenlediği basın toplantısında da "Siyasette asla yamukluk olmadı" dedi. Altınok, şöyle dedi: "Bütün mücadelem yetim hakkını yiyen kravatlı çeteler ve kravatlı kenelerledir. Yola çıktığım arkadaşlarımı satmam. Belediye meclisi listesinde anlaşmazlık oldu. Adaylıktan çekildim. Ahlaki olmayan bir şekilde değerlendirenleri de Allah'a havale ediyorum."

15 yıldan sonra veda edecek

Siyasete 1974 yılında MHP bünyesindeki Ülkü Ocakları'nda başlayan Turgut Altınok, 27 Mart 1994'te yapılan seçimlerde Keçiören Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Yıldızı, MHP'nin Türkeş'ten sonraki lideri Devlet Bahçeli ile barışmayan Altınok, 1999'da Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çabalarıyla Fazilet Partisi'ne (FP) katıldı. 2'nci kez başkan seçilen ancak "Gönlümde büyükşehir yatıyor" dediği için Gökçek ile arası bozulan Altınok, FP'nin kapatılması üzerine kurulan AKP'ye katılan ilk belediye başkanı oldu. "Milletvekilleri halkın arasında olmalı" diyen Erdoğan'ın konut tercihi de Altınok'un ilçesi Keçiören oldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na talip olan Altınok'a belediye ziyaretleri ve açılışlar ile destek veren, "Sen Ankara'daki ilk başkanımızsın, yoldaşımızsın" diyen Erdoğan, yine de Altınok'un Büyükşehir adaylığını 2 kez engelledi. Son gelişmelerle de aradaki bağlar koptu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber