Alaçatı eski Belediye Başkanı avukatıyla teslim oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Şubat 2009 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de, CHP'li Alaçatı Beldesi Belediye Başkanı Muhittin Dalğıç'ın da aralarında yer aldığı 6 kişinin tutuklandığı ?Fare Kapanı Operasyonu' kapsamında aranan, beldenin eski Belediye Başkanı Remzi Özen, dün avukatıyla birlikte teslim oldu. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e teslim olmak için adliyeye gelen eski Özen, sorgusunun yapılması için jandarmaya teslim edildi.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla geçen hafta gerçekleştirilen ?Fare Kapanı Operasyonu'nda, Alaçatı Belediyesi'ne baskın yapıldı, 80 ev ve işyerinde yapılan aramalardan sonra Alçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile birlikte çoğu belediye çalışanı 61 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 10'u jandarmadaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Başkan Dalgıç'ın da aralarında bulunduğu 51 kişi ise önceki gün İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden 34'ü tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi olan İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi, şüphelilerden Başkan Muhittin Dalgıç, Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Murat İleri, Alaçatı Fen İşleri Müdürü Nihat Gürbüt, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Özen, müteahhit Muharrem Balaban ve DHL'de görevli başmühendis Ali Ayhan Yıldız'ı tutukladı, diğerlerini tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Savcı Gök, serbest bırakılanların tutuklanmaları için itirazda bulunmaya hazırlanırken, Alaçatı'da gerçekleştirilen bu operasyon kapsanında arananlar arasında bulunan eski Başkan Remzi Özen de dün avukatıyla birlikte İzmir Adliyesi'ne gelerek, operasyonu yöneten Savcı Murat Gök'e teslim oldu. Başkanlık yaptığı dönemdeki ihalelerle ilgili şüpheli olan, ayrıca kendisinden sonra başkan olan Muhittin Dalgıç'la birlikte hareket ederek, beldede bazı mütehhhit ve işletme sahiplerine, belediyenin açtığı ihalelerde ayrıcalık, kolaylık sağlayarak, ihalelere fesat karıştırdığı iddia edilen Remzi Özen, Savcı Gök'ün talimatı üzerine adliyeye gelen jandarma ekiplerine teslim edildi. Jandarma ekipleri tarafından sorgulanmak üzere Kırıklar Jandarma Karakolu'na götürülen Remzi Özen, sorgusunun tamamlanmasından sonra yeniden adliyeye getirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber