EÜ, Kimya Mühendisliği diploması uluslararası olacak

Haber Giriş : 11 Aralık 2004 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim programlarının akreditasyonunun giderek önem kazandığı şu günlerde, Ege Üniversitesi (E.Ü.) Kimya Mühendisliği Bölümü'nde Mühendislik Değerlendirme Kurulu (MÜDEK) değerlendirme ölçütlerine göre, öğrencilerin diplomalarına uluslararası geçerlilik sağlamayı hedefleyen Yetkinlik Belgesi almak amacıyla çalışmalar başlatıldı.

Yetkinlik Belgesi konusunda seminer vermek üzere Kimya Mühendisliği Bölümü'ne davet edilen MÜDEK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Erdem Şenatalar, uyguladıkları eğitim programlarının amaçlarını, bu amaçlara ne ölçüde ulaşıldığını gösteren ölçütleri ortaya koydu.

Önümüzdeki günlerde çalışma takımlarını oluşturarak gerekli girişimlere başlayacak olan Kimya Mühendisliği Bölümü, akademisyen, personel, öğrenci ve sanayici paydaşları ile şimdiden yoğun bir çalışma içerisine girdi. Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği eğitiminin alacağı bu yetkinlik belgesi, MÜDEK'in Engineering Criteria EC-2000 ile bütünleşmesine paralel olarak bölüm mezunlarının diplomalarının uluslararası geçerliliğini tartışmasız kılacak.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber