2010'dan itibaren emekli aylıkları 1 haftada bağlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, bu yılın SGK açısından atılım ve gelişme yılı olacağını belirterek, 2010 yılından itibaren emekli aylıklarını bir hafta içinde bağlamak için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

SGK Başkanı Fatih Acar, yaptığı açıklamada, geçen yıl TBMM'de kabul edilen "5510 Sayılı Sosyal Güvenlik ve Sağlık Reformu" yasasının yürürlüğe girmesinin ardından SGK'nın teknolojik altyapısını tamamladıklarını bildirdi. Fatih Acar, bu yıl, SGK reformunun tüm hükümlerinin daha sağlıklı şekilde hayata geçirilmesi için çok yoğun bir çalışma temposu içinde olacaklarını vurguladı.

Geçmiş dönemlerde emekli aylıklarının bazı zaman 6-7 ayda, kimi zaman da ancak bir yılda bağlanabildiğine dikkati çeken SGK Başkanı Fatih Acar, bu yıl bütün ünitelerde emekli aylığı bağlama süresini bir ayın altına indireceklerini kaydetti. Acar, "2010'da vatandaşlarımızın aylıklarını bir haftada bağlamayı hedefliyoruz" dedi.

Acar, 2009'un kayıt dışılıkla mücadele yılı olacağını vurgulayarak, "son 6 ay içinde 250 bin kişi kayıt altına alındı. En geç üç yıl içinde bu konuda çok önemli çalışmaları sonuçlandıracağımızı söyleyebiliriz" diye konuştu.

Fatih Acar, bu yıl üç büyük ilde Büyük İşverenler Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlük'lerini faaliyete geçirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber