Havası en kirli iller Hakkari ile Iğdır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2009 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara - Türkiye'de Aralık ayında en yüksek kükürtdioksit ortalaması Hakkari'de, partiküler madde ortalaması ise Iğdır'da gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) aralık ayına ilişkin hava kalitesi verilerini yayınlandı.

Buna göre, aralık ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri kirlilik sırasına göre Hakkari, Kars, Bitlis, Isparta ve Aydın oldu.

Aynı dönemde partiküler madde ortalamalarının en yüksek bulunduğu il ve ilçe merkezleri ise kirlilik sırasına göre Iğdır, Elbistan-Kahramanmaraş, Kahramanmaraş, Ağrı ve Konya olarak belirlendi.

2008 yılı Aralık ayında il ve ilçe merkezlerinde ölçüm yapılan istasyonlardan elde edilen kükürtdioksit ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Bitlis, Hakkari, Kars, Siirt ve Karaman'da aşılırken, ilk seviye uyarı eşiği Hakkari, Kars ve Siirt'te aşıldı.

Aynı dönemde partükiler madde ortalamaları incelendiğinde, kısa vadeli sınır değeri Ağrı, Artvin, Bolu, Burdur, Çorum, Erzurum, Hatay, Isparta, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Elbistan-Kahramanmaraş, Nevşehir, Iğdır ve Karabük'te geçildi.

İlk seviye uyarı eşiği Adıyaman, Ağrı, Artvin, Balıkesir, Bitlis, Bolu, Burdur, Çorum, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Isparta, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Elbistan-Kahramanmaraş, Nevşehir, Tokat, Ardahan, Iğdır, Karabük, Kilis ve Düzce'de aşıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber