Sevigen, Baykal'ı üzmemek için istifa etti

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Şubat 2009 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'deki görevlerinden Genel Başkan'ını korumak için istifa ettiğini açıklayan Mehmet Sevigen isim vermeden Zafer Mutlu'yu suçladı: Yakınını aday göstermediğim için bedel ödüyorum.

ADI ?rant ve aracılık' iddialarına karışan CHP Milletvekili Mehmet Sevigen partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinden istifa etti. CHP lideri Deniz Baykal'ın sağ kolu olan Sevigen hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu öne sürdü. Baykal ve CHP'yi korumak için istifa kararı aldığını açıklayan Sevigen isim vermeden Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'yu suçladı. Sevigen Mutlu'nun yakınını Bakırköy Belediye Başkan adayı göstermedikleri için bedel ödediğini iddia etti.

ACİL ANKARA'YA DÖNDÜ

SELENIUM Panorama arsasının alım satım işinde aracılık yaptığı iddia edilen Sevigen, istifa kararını Baykal'ın korumasına rağmen partisinden gelen istifa çağrıları ile medyanın baskısı üzerine aldı. star'ın edindiği bilgiye göre Sevigen, Baykal'a bir görüşme yaparak partinin zor durumda kalmaması için istifa edebileceğini söyledi. Baykal da istifaya üstü örtülü destek verdi. Bunun üzerine İstanbul'da bulunan Sevigen öğleden sonra Ankara'ya döndü. Genel Sayman Mustafa Özyürek'in odasında Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'le birlikte yapacağı açıklamayı kaleme alan Sevigen ardından istifa kararını açıkladı. Sevigen, bir süredir hakkında çirkin bir kampanya yürütüldüğünü ve atılan iftiraların ispat edilemediğini savundu. "İddiaların sahiplerini ispata davet ediyorum" dedi.

BAYKAL'A ÖVGÜLER DİZDİ

AK Parti'nin kirliliğinin CHP'nin dürüstlüğüne bulaştırılmaya çalışıldığını öne süren Sevigen, "Ne kendimin ne de çocuklarımın kursağından kul hakkı geçmedi. Partim yıpratılmak istendi. Sevgili Genel Başkan'ıma çok teşekkür ederim. Böyle bir insanla beraber olduğum için çok gururluyum. Genel Başkan'ımın, partimin, arkadaşlarımın haklarını korumak için ve bütün bu yargısız infazların hesabını sormak için partideki görevlerimden ayrılıyorum" diye konuştu.

ZAFER MUTLU İDDİASI

SEVİGEN isim vermeden Vatan Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Mutlu'yu hedef alarak, hakkındaki iddiaların Mutlu'nun yeğeninin Bakırköy Belediye Başkan adayı gösterilmemesi nedeniyle yazıldığını savundu. Sevigen, şunları söyledi: "Başlatatığı kampanyayı değişik iddialarla sürdüren gazetenin, en üst kadrodaki görev yapan yöneticisinin Bakırköy Belediyesi'ne ilişkin talebini karşılayamadığımdan bu bedelleri ödediğim için üzgün değilim. Ne kadar doğru bir iş yaptığımı şimdi daha iyi anlıyorum. Her kuşun eti yenmez, ellerinde kalem olanlar diledikleri gibi o kalemleri kullanarak insanlara dayatma yaptıramayacaklarını görsünler. Ömür boyu CHP'li kalacağım ve ömür boyu da CHP milletvekili olarak kalacağım. Yargıya gideceğim hepsinden hesap soracağım bunu kesinlikle göreceksiniz." NEŞE SARIDOĞAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber