Topbaş: Biz İstanbul'da hayaller satmıyoruz, hizmet üretiyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Şubat 2009 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ''hayal satmadıklarını, halkın umutlarıyla oynamadıklarını, hizmet ürettiklerini'' söyledi.

AK Parti Kadın Kollarının Bağcılar Halk Sarayı'nda düzenlediği toplantıda, ''İstanbul seninle gurur duyuyor'' tezahüratları eşliğinde kürsüye çıkan Topbaş, bugün 1994 öncesinin Bağcılar'ını hatırladığını belirterek, ''Çamur, çöp ve çukurla boğuşan Bağcılar'ı... Türkiye'de öncü bir belediyecilik önce Bağcılar'da sağlandı. 2 yıl sokak sokak dolaştık, çamurları çiğneyerek sizlerle buluştuk. Bağcılar gerçekten bağ oldu'' dedi.

İstanbul'un çöpe teslim olduğu yılları anımsadığını vurgulayan Topbaş, akşam saatlerinde kente kara bir bulut çöktüğünü, asılan çamaşırların kir pas içinde toplandığını kaydetti.

CHP'nin yerel yönetimdeki anlayışının bu olduğunu savunan Topbaş, şöyle devam etti:

''Bunları hepimize yaşattılar. Gençlerimize bunları hatırlatınız. Bakırköy ve Kadıköy'de yaşayanlar gelsinler Bağcılar'a bir baksınlar. Bağcılar bugün Bakırköy, Kadıköy ve Avcılar'dan çok daha gelişmiş bir ilçe. Her yerde sağlık ocakları, güvenlik kameraları var. Bakırköy'de hırsızlık var, ama Bağcılar'da yok. Bağcılar, AK Parti hizmet anlayışıyla İstanbul'un çok müstesna bir ilçesi haline geldi. İstanbul'da biz hayaller satmıyoruz. Halkımızın birtakım umutlarıyla oynamıyoruz. Hizmet üretiyoruz. Sayın Sözen 'su bedava' dedi. 'Tıss' sesi bedava olmuştu bu şehirde.''

Bağcılar'a raylı sistem getirdiklerini hatırlatan Topbaş, Beşiktaş üzerinden gelecek diğer metro hattı ve Bakırköy'den gelecek hatla ilçeye her noktadan erişim imkanının sağlanacağını belirtti.

''Yerel seçimlerde Bakırköy, Avcılar, Beşiktaş, Kadıköy, Şişli ve Büyükçekmece'yi istediklerini, bu ilçelerin ancak kendi ellerinde işleneceğini'' kaydeden Topbaş, problemleri çözen bir yönetim anlayışları olduğunu aktardı.

Topbaş, ''Kaç yıldır bu ilçelere ne yapıldı? Takım tutar gibi bir partiyi tutmak yerine, hizmetlerimizi İstanbul'un her noktasında görmek istiyorsanız ne olur 'AK Parti' deyin'' şeklinde konuştu.

İstanbul'a 5 yılda 25 milyar TL yatırım yaptıklarını, yaşam alanlarının çok farklı bir boyuta geldiğini dile getiren Topbaş, yaptıkları hizmetleri her zaman inkar edenler olduğunu kaydetti.

Topbaş, bu seçimlerde İstanbul'un her ilçesinden çok farklı, başarılı sonuçlar çıkacağına inandığını belirterek, şöyle devam etti:

''Tüm manipülasyonlara rağmen sandıkta siz konuşacaksınız. Sandıkta halkımız konuşacak. Bu milletin değerlerine sahip çıkmayanlara seçimde gerekli cevabı vereceksiniz. Biz istiyoruz ki siyaset erdemli ve temiz olsun. Bunun için sizlerden yetki istiyoruz. Bizim tarlada izimiz var hamdolsun. Yaptıklarımız bizi anlatıyor. Bize bu kadar önemli bir şehri yönetme yetkisini veren İstanbullulara teşekkür ediyorum. Bu, parayla ölçülemeyen bir değer. Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem Bağcılar'a 655 milyon TL yatırım yaptık. Metroya ve metrobüse baktığınızda, işgal edilen, temizlediğimiz sahillerde piknik yaparken, semt konaklarında ve sağlık ocaklarında bizleri hatırlayacaksınız. Tarihten ders almayan siyasilere yeni bir ders verme zamanıdır. Siyasetlerini gözden geçirmek zorunda kalacaklar.''

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da ilçedeki değişim ve dönüşümün temelinde, kamu kuruluşları ve halkıyla bütünleşmiş bir ekibin gücünün bulunduğunu belirterek, bu ekibin liderinin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş olduğunu söyledi.

Çağırıcı, ''İnşallah 29 Mart'ta İstanbul'dan bir güneş doğacak ve o güneşin en çok parlayacağı yer Bağcılar olacak'' dedi.

-SORULAR-

Toplantının ardından bir gazetecinin, ''Anketlerde yüzde 52 ile önde görünmenizi nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Topbaş, ''Bu değerlendirmeyi vatandaşımız sandıkta yapacak. Biz daha çalışıyoruz. Tabii ki oylarımızın daha da yukarıya çıkacağını umuyorum. Vatandaşlarımız, bu kenti, İstanbulluları ve Türkiye'yi düşüneni, hizmet edeni her zaman takdir etmiştir. Buna güveniyorum. Çok daha farklı sonuca doğru gideceğine...'' şeklinde konuştu.

Topbaş, ''Sizin bir yüzde beklentiniz var mı?'' sorusu üzerine de ''İstanbulluların bana tekrar bu görevi yapma gururunu yaşatacaklarına inanıyorum. Sonucu sandıkta net olarak göreceğiz. Zannediyorum ki yapılan işleri değerlendirdiklerinde çok daha yüksek oranlara çıkabilir'' dedi.

''Siz kamuoyu araştırması yaptırıyor musunuz?'' sorusuna karşılık da Topbaş, araştırma yaptırmadığını, halkın arasında olduğu zamanlarda insanların davranışı ve yüzlerindeki ifadenin bir sonuç verdiğini belirterek, 37 yıldır siyasette olduğunu, oranları aşağı yukarı kestirdiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber