Akdağ: Atadığımız uzman doktorlarla vatandaşları rahatlattık

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2009 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, atadıkları uzman doktorlarla vatandaşları rahatlattıklarını söyledi.

Bakan Recep Akdağ, kurtuluş törenine katılmak üzere geldiği memleketi Erzurum'un İspir ilçesinde 2 milyon liraya mal olan Devlet Hastanesi'nin ek binasının açılışını yaptı. Türkiye'de insanların artık rahat bir şekilde hastaneye gittiğini ifade eden Bakan Akdağ, "Bina, doktor, cihazın olmadığı yerlerde hizmet vermek çok zordu. Biz bu imkanları sağlayarak vatandaşlarımızı rahatlatmış olduk. Artık Ağrı'da 10 tane değil 60 tane, Hakkari'de aynı şekilde 100 tane uzman doktorumuz bulunuyor. İspir gibi ilçelerde az sayıda vatandaşın yaşadığı yerlere yol, su gibi çeşitli hizmetler götürdük, götürmeye de devam edeceğiz. Orada yaşayan vatandaş şuna inanacak; artık 112'yi aradığım zaman gelip beni rahatlıkla hastaneye götürecekler." dedi.

İspir'deki hizmetlerden de söz eden Bakan Akdağ, "6 yıl önceki İspir ile şimdiki İspir'i karşılaştırın çok büyük fark olduğunu göreceksiniz. Yeni açılan bina ile birlikte İspir Devlet Hastanesi'nde Pazaryolu'ndan gelen hastalarla birlikte 22 bin kişi hizmet görebilecek. Artık İspir Devlet Hastanesi'nde ameliyatlar yapılıyor. Altyapı oluşturulduğunda, yönetimler ikna edildiğinde ameliyatlar da yapılır, diyaliz hastaları da tedavi edilir. Bu hizmetler sayesinde artık vatandaşlar şehre gitmekten kurtuldu." diye konuştu.

Bakan Akdağ, ek binanın açılışını yaptıktan sonra hastanede yatan hastaları ziyaret etti.

Daha sonra AK Parti İspir Seçim Bürosu'na geçen Bakan Akdağ, burada vatandaşlara seslendi. Konuşmasında CHP lideri Deniz Baykal ile bir kısım medyaya yüklenen Bakan Akdağ, CHP'nin muhalefet işini bir kısım medyaya yüklediğini ve muhalefeti o grup medyanın yürüttüğünü ileri sürdü. Bakan Akdağ, Başbakan'ı televizyonda tartışmaya davet eden Baykal'a da, "Televizyona değil milletin karşısına çık." diye seslendi. CHP'nin gücünü medyadan almaya çalıştığını ifade eden Akdağ, AK Parti'nin gücünü milletten aldığını ve başarısının milletten kaynaklandığını belirtti.

Bakan Akdağ daha sonra ise Madenköprübaşı beldesine geçerek vatandaşlara seslendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber